Site Meter

Vresbok

Fagus silvatica v. tortuosa. De fantastiska vresbokarna i Norrvikens trädgårdar är bland de läckraste träd jag vet.


Jag har sökt info i alla mina böcker och på nätet  om vresboken men utan att hitta något vettigt att berätta. Jag söker vidare framöver.

Kommentarer
Postat av: Åsa!

Ett annorlunda, häftigt träd! Du som har mycket trädkunskap, kan du inte ge mig ett gott trädtips? Vad ska jag plantera för nåt i min trädgård? Det är torrt, sol hela dagen, sandblandad jord... Får bli ungefär 5 meter högt, får gärna breda ut sig (måttligt, trädgården är ganska liten) och bilda ett "tak" i trädgården...

2008-06-25 @ 08:26:21
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Åsa: Aj..sandblandad jord och torrt läge...ingen dröm för träd Åsa men det första jag tänker på och som klarar tuffa lägen är hagtornsträd, rosenhagtorn bl.a. ingen direkt favorit hos mig men den klarar som sagt nästan alla lägen. Silverpäron Pyrus salicifolia är mycket vackra där de passar in i miljön men jag ser framför mig en öken när du beskriver din plats....låt mig återkomma ikväll så ska jag försöka tänka fram något.

2008-06-25 @ 08:39:44
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Åsa!

Hej igen... Jag har mailat över två bilder på trädgården, om det kan vara till någon hjälp?

2008-06-25 @ 09:27:40
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: matte

Nämen vad det finns. Hade inte hört talas om det där trädet. Läckert!

jag är dålig på träd.. kommer från Lappland.. där finns gran,tall,björk,sälg,rönn..och kanske nån till..

2008-06-25 @ 10:59:21
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Den moderna munken

Fantastiska bilder!

2008-06-25 @ 14:36:06
URL: http://www.metrobloggen.se/denmodernamunken
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

matte: Ja någon vresbok växer nog inte uppe på fjälltopparna.Den moderna munken: Trädet är fantastiskt och påminner inte om något annat träd.

2008-06-25 @ 17:32:53
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Kalle

Vresbokarna ser häftiga ut! Vill man se tallar som

i förtvivlan formligen vridit sina grenar i spiral kan jag rekommendera Skatudden vid Grisslehamn. Det är makalöst vad stormvindarna från Ålands jäsande hav kan ställa till med dessa stackars tallar....

2008-06-26 @ 23:35:08
Postat av: Gunnar

Hej

Har inte lagt märke till dom när vi har varit där måste jag erkänna.Jag skall titta lite extra då efter Vresbokarna när vi besöker Norrvikens trädgårdar i slutet av juli.

:-)

2008-06-27 @ 13:10:21
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5859
Postat av: The Intercontinental Gardener

Vresbokar... vad roligt, ett nytt träslag för mig! Men de påminner mig mycket om de masurbjörkar som växer vid stället i Tavastland i Finland där jag spenderade mina somrar som barn. Masurbjörken har en genetisk defekt som får cellerna och årsringarna att orientera sig helt fel. Detta ger ett virke med flammig och vågig struktur. "Knölarna" som syns på ytan av trädet kallas för vrilar. Må vara vresboken har samma slags åkomma?Tack förresten för en underbar blogg, som jag njutit av för länge. Nu är jag själv blivit bloggare, med en riktig nybörjarblogg... Trevlig helg, hoppas att vädret där i Sverige reder ut sig snart! Sitter här i solskenet i Seattle och läser tidningarna via nätet med kaffe i handen...

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Kalle: Ja det är verkligen mäktigt att se hur livet kan anpassa sig till alla möjliga och omöjliga miljörer.Gunnar: Du får absolut inte missa dessa träd.The Intercontinental Gardener: Jag har några vrilar som ligger och väntar på att bli karvade i för att bli skålar ller något....men det krävs ju att man har känsla för sådant hantverk också...och det har inte jag. Trevligt med besök från Seattle hoppas att du inte är lika sömnlös som jag bara.

2008-06-28 @ 09:08:45
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ung tant.

Åh, herregud vad vackert!

2008-07-02 @ 09:41:57
URL: http://ungtant.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0