Site Meter

Boendet på resan

Uppdatering
Aj då...när jag läser vad jag skrivit kan det låta som om jag bara trivs på lyxiga hotell. Så är det absolut inte. Det viktigaste för mig är att inte bo för tätt inpå människor som jag inte känner. På vandrarhem blir man lätt en stor famij vilket inte passar mig. Skulle jag haft en egen ingång här, dusch och toalett för mig själv, då skulle dessa 7-8 kvadratmeters rum vara helt perfekt.

Under den här resan kommer jag att bo på de mest olika sätt. Självklart är det bäst att bo hos vänner som man tycker om men det är kul att bo lite halvlyxigt också. På Torekovs hotell och på Örenäs slott bodde jag med kraftig rabatt eftersom de tillhör samma portal som vår anläggning och vi som är anställda på en tillhörande anläggning har då den förmånen att bo och äta billigt. Det är t.o.m. billigare än att bo på vandrarhem och hade det funnits en anläggning på Österlen så hade jag absolut bott där i stället för bland dessa campare.


Vandrarhemmet Råkulle

På det sätt jag bor nu är jag mer kluven till. Jag är väl ingen direkt vandrarhemsmänniska. Utanför mitt rum sitter just nu några par och äter och det ser ut som ett julbord. På min plats i kylskåpet står två risifrutti och två äpplen. De tillbringar sin mesta tid i det gemensamma köket känns det som.

När jag vaknar i morgon åker jag direkt in till Simrishamn och äter frukost på ett konditori vid havet. Jag bara sover här. Men det här vandrarhemmet ligger fantastiskt vackert en liten bit från havet och det är relativt nybyggt och fräscht.  Jag gick en kvällspromenad och njöt av alla vackra hus och att gå efter havet. Undrar bara hur många som bor permanent i dessa hus nu för tiden? Många hus så väldigt tomma ut, inte ett liv!
En natt till ska jag sova här innan jag åker mot ett Astrid Lindgrenskt Småland.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Visst är de speciella och vackra Brantevikshusen med sina höga grunder. Har du tagit en promenad på Gröningen än?

Carina i Landskrona

2008-06-02 @ 22:59:13
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Carina: Gröningen? Ligger inte det i Helsingborg?

Jag tycker mycket om husen här och hinner jag ska jag besöka sjöfartsmuseet Hoppet igen.

2008-06-02 @ 23:05:30
Postat av: Carina

Det finns en där också! Jag lärde känna den i Brantevik under 80-talet när jag ofta var i Gladsax utanför Simrishamn. Då körde vi ner till Gröningen och promenerade.

2008-06-03 @ 19:41:09
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Carina: Aha..nu vet jag. Det är helt underbart där och jag gick lite där igår.

2008-06-03 @ 20:16:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0