Site Meter

Två trädgårdsbloggare i Lunds botaniska trädgård

Vaknade på ett slottsområde vilket är vardagsmat för mig....men här hade jag havet som utsikt när jag åt frukost inne i slottet. Örenäs slott var en plats som jag tyckte om på grund av ett mycket trevligt bemötande, för rummet och närheten till havet.


De här färgerna ihop skulle jag i vanliga fall vända ryggen åt men i Lunds botan har man planterat dessa jättevallmo med alla dessa färger och fått det att fungera...der är t.om. riktigt läckert.

Färden gick vidare till Lund. Här ligger städerna nästan intill varandra och jag var snart framme där jag träffade trädgårdsbloggaren Claes. Vi hade några timmars trevligt samtal om trädgård, bloggande och om livet i stort. Det var som sagt ett mycket trevligt möte.

Nu ska jag försöka hitta den där örtagården innan jag drar ner till Österlen. Måste även försöka hitta en fotobutik som kan titta på min kamera och se vad som kan göras åt linsfläcken. Nu har jag kört 94 mil och det lär väl bli minst lika långt innan jag landar hemma på parkeringen.

Kommentarer
Postat av: Lena

Hittade just in på din blogg från Lotten5 och tänker att vad rart ni hade det där i Botan på morgonkvisten. Hoppas att du hittade örtagården (om det var Tirup är den lite kinkig att hitta...). Men stopp och belägg - nu är jag rädd att du missar fantastiska Alnarpsparken innan Österlen! Där finns åtminstone två (!) näsduksträd.

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lena: Välkommen hit! Jag vet inte vad det är med Alnarpsparken. Jag har varit i Skåne fem gånger på tio år och varje gång bestämt att jag ska besöka Alnarpsparken men varje gång glömmer jag den. Kan det vara så att jag helt enkelt inte ska vara där?

2008-06-02 @ 18:56:58
Postat av: Lena

Nja men tänk istället att då har du fortfarande den fantastiska parken att se framemot! Attan vad du hunnit med många ställen idag! Förstår att du tog dig en lur till slut.

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lena: Du har så rätt...det finns en eller flera anledningar att jag kommer att återvända ner hit. Brantevik där jag nu bor...kommer jag alltid att återvända till.

2008-06-02 @ 20:38:09
Postat av: GJ

I fiskehamnen vid Örenäs kunde man förr ta båten till Ven. Något att lägga på minnet till nästa gång?

2008-06-03 @ 11:30:18
Postat av: Michaelfreya

Good contents! fors as well as youngsters. Most effective website I have visited so far. Congratulations!!!!!

2009-04-08 @ 09:55:06
URL: http://michaelfreya.myblog.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0