Site Meter

Jag odlar för Kung och fosterlandFör många år sedan såg jag ett TV-program från Solliden på Öland där Kalle kung och Silvia visade parken och då han berättade att hans favoritblomma var rosenvial. Det känns stort (royalist som jag är......!) att odla just denna växt med vetskap att självaste kungen har den som favorit.

Det åskar på håll och den envisa koltrasten flöjtar så fantastiskt vackert utanför fönstret. Sjunger den inte ovanligt långt in på sommaren i år? Den lägger ju oftast två kullar men det kanske blev lite senare i år...eller så är det helt normalt med sången nu.

I parken är jag snart färdig med trimmerarbetet och kan börja ägna mig åt den vanliga skötseln av gräs och växter igen. Grönfinkarnas ungar verkar äntligen ha lämnat sina bon i vildvinet på väggarna vid slottet och senare  i veckan klättrar jag på väggarna för klippa vinet till den vanliga höjden.Jag fick en bok i present - Den som inte tar bort luddet ska dö av David Batra.  Den passar bra att läsa nu i kväll när det är tvättstugan som gäller. Boken handlar om hur människor sätter upp lappar i tvättstugan men även på andra platser. Det finns helt underbara lappar men man måste egentligen se dem, de tappar mycket av charmen då man inte ser handstilen.

I tvättstugan
Underkläder får inte tvättas i tvättstugan. De ska tvättas i handfatet annars är det slöseri med vatten. Ni ungdomar bara slösar med vatten och el och allt annat. Under kriget fick man lära sig att vara sparsam.

Den som inte tar bort luddet ska dö!

I trappuppgången
Tag av dig de klapprande skorna på natten kärring!

Någon eller några har haft höljud fest i grovsoprummet. Vid upprepade tillfällen. Därför har jag gjort så att ni bara kan komma in i grovsoprummet mellan kl. 07.00 och 18.00.
MVH Kvarterskontoret

Eller den här:
Här kan du ju inte parkera din idiot! Må lopporna från tusen kameler hemsöka edert könsorgan!!!

Eller en arg hundägare:
Du som försökte mörda min hund genom att köra som en dåre inområdet skall veta att den dagen din son är stor nog att gå själv på området, skall jag köra över honom!!!

Sen kan det ju vara lite svårt med stavningen och språket ibland:

Vi är stängt pga fel i unge.

Stängt pga av orsak, kommer tillbaka om 1 vecka

Stängt pga flytning

Ingen inbrott, om ni försöker strömmer kommer att döda dig. Vi har fixat el insida. Varna.
Ingen inbrott. SeCuriti


Kommentarer
Postat av: Katarina

Amen härregud! (som Lena Ackebo brukar säga) nu tar du väl i!

Jag är ingen vän av Magnus Uggla normalt, men den där är nog det bästa han gjort!

2008-07-21 @ 17:03:36
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: Åsa!

Rosenvial, det ska jag lägga på minnet. Är uppfostrad med "den fleråriga luktärten doftar inte". Morfar svarade mig när jag frågade om en vacker blomma i hans trädgård: Tja, det är nån Flox eller nåt... Han älskade blommor morfar och hade en underbar trädgård, men vad blommorna hette var inte så noga. Blommorna hade planterats av hans föräldrar och hur dom skulle skötas hade han lärt sig av sina föräldrar och av sin egen exprimentlusta (och misstag). Mamma är lite som morfar och vad blir då jag...

2008-07-21 @ 17:11:28
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: matte

Va bra!!

gillar förstås arga hundägaren bäst ;)!!

rosenvial.. aha det är det det är! jag tänkte, vad är det här för luktärter som inte luktar och som slingrar in sig bland mina rosor. Tack för upplysningen:D

... kungens favorit.. gubevars!

2008-07-21 @ 17:33:01
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Katarina

Nu ser jag dina klipp! Den sista där om inbrott skulle man kanske skriva av och sätta på dörren i kollitotten :O)

2008-07-21 @ 17:37:50
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Katarina: Du ska absolut skriva av den!Åsa: nån flox eller nåt...det var fint tycker jag. Huvudsaken är ju att det är vackert!matte: Men den är en riktigt bra klättrare eller marktäckare faktiskt.2008-07-21 @ 17:41:50
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ronja

Jag hade inte en aning om att det fanns något som en perenn luktärt som inte luktade, förrän när vi gick en av våra perennvandringar i Uppsala under förra året. Har nog hellre luktärter tack vare doften, och så tycker jag att de är lite skirare i sin uppenbarelse.

2008-07-21 @ 18:40:22
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Visst är luktärter både vackrare och har fördelen att de doftar (själv håller jag på att tappa luktsinnet av någon anledning) men rosenvialen är bra där de passar...kommer alltid år för år utan att man behöver göra någon direkt insats.

2008-07-21 @ 18:45:45
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Inger

Underbart roliga grejer!!! :-))) Hur folk kan ha fest i grovsoprummet är ju en gåta, men blir man arg kan man inbilla sig vadsomhelst! Han som uttryckte sig så fint om loppor i könsorganet verkade ju ändå vara riktigt sofistikerad mitt i ilskan och sen har vi "stängt pga flytning, som nästan är den bästa! Små komiskheter mitt i vardagen, är det inte sånt som förgyller livet, så säg! :-)

2008-07-21 @ 23:27:31
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Inger: Visst är de fina. Stängt på grund av orsak gillar jag också. Tänk om alla dessa lappskrivare visste vilken glädje de skänker.

2008-07-22 @ 06:01:38
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0