Site Meter

Försäkringskassan läser våra bloggar

Försäkringskassan jagar bidragsfuskare på bloggar kan man läsa i senaste numret av PC för alla. Det är väl bra om de sätter åt fuskare men ännu en gång känner man sig aningen för mycket bevakad av myndigheterna.

- Att kolla bloggar ingår i vår checklista för slumpmässiga kontroller, säger Robin Lapidus, presschef på Försäkringskassan.

Vidare kan man läsa att även Konsumentverket läser bloggar eftersom ´´det är viktigt för en tillsynsmyndighet att ha koll på den marknaden´´.
Visst vill vi väl ha läsare till våra bloggar men.....

Apropå FRA

Kommentarer
Postat av: Ramona K

Love it - teckningen menar jag. Jag önskar att jag kunde betrakta FRA och andra sorters bevakningar som svart/vita färger men jag ser alla dessa gråa nyanser. Brottslingar och fuskar använder alla medel som står till förfogande. Ska myndigheterna stå handfallna? Dessutom är vi nog mer övervakade redan idag än vad vi anar. Det är bara den "tekniska eliten" som inte lämnar fotspår efter sig när det gäller internet och mobiltelefoner. MEN hur kul är det att veta att Big Brother ser och hör allt?

Usch - känner samma frustration jag har när det gäller Skatteverket - lika bra de tar hand om min inkomst och skicka över lite fickpengar som jag kan roa mig med. Så slipper jag oroa mig över deklarationen.

Må gott

Ramona K

2008-07-21 @ 22:10:45
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ramona K: Nog tycker man väl att det borde finnas något misstanke innan det ska avlyssnas?

2008-07-22 @ 06:03:15
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ramona K

Absolut!!!! Det tycker jag! Annars flyger integriteten ut genom fönstret. Lagstifterna har ett stort ansvar här.

Men medan jag skriver kommer jag på hur ALLA genomgår säkerhetskontrollerna när man ska flyga och hur skattemyndigheten m fl bedriver med jämna mellanrum "spotchecks" och vissa medborgare får en närmare granskning "ifall att...". Risken är att det blir samma sak här. Det som talar emot är den ofantlig mängd av info som finns därute. Vilken myndighet orkar/har råd med oreglerat tjuvlyssnande/läsande?

Ramona K

Ramona K

2008-07-22 @ 07:14:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0