Site Meter

Så ett frö för framtiden

De sår ett frö för framtiden

 

Medborgarskolans trädgårdsutbildning i Stockholm sår Anita och Christina var sitt frö inför framtiden. En kväll i veckan under en termin lär de sig grunderna inom trädgård, som t.ex. gödning, härdighet och förgroning.

Intresset för utbildningen är stort.  Av den anledningen har vårterminen 2009 delats upp i två grundkurser, Trädgård och grönsaksodling samt Planering och design.  

 

Anita arbetar inom finansbranschen och sökte sig till

utbildningen av intresse och nyfikenhet.

- Kursen har gett inspiration att utveckla mig själv, säger hon.

De nyfunna kunskaperna omsätts i praktiken på lägenhetens balkong, som får bli växthus på sommaren.

Utbildningen har även väckt tankar på att arbeta med något hon tycker mycket om. Nu finns planer på att skola om sig genom

att söka sig vidare till Säbyholms trädgårdsutbildning.

 

 

Christina jobbar idag som frisör med egen salong, men kände att hon ville skola om sig och använda denna kurs som referens till andra högre trädgårdsutbildningar.

Ett stort intresse för växter och en passion för rosor, gjorde utbildningen lockande. Ett extra plus tycker Christina är att kursen sker på kvällstid, vilket gör det möjligt att arbeta samtidigt. Hon omsätter de kunskaper hon fått i sin egen trädgård och hon har nu fått mycket tips och idéer hon vill testa till våren.

Tillsammans med Anita vill hon nu söka sig vidare till Säbyholm.

 

Att utveckla sig själv och odla sitt intresse har varit en gemensam nämnare för båda tjejerna, som under kursens gång faktiskt har sått varsitt frö. Ett frö som kanske kommer att resultera i en ny spännande karriär.

Sophia Ranemar

 

Sophia Renemar som studerar vid Medborgarskolan i Stockholm frågade om jag ville publicera det här på min blogg.

- Visst...sa jag!

 


Kommentarer
Postat av: Maria berg

Förra året omskolande jag mig och läste en KY- linje och har jobbat som trädgårdsmästare i år. Innan var jag lärare. Friskt vågat hälften vunnit! MB

2008-12-04 @ 17:36:21
URL: http://alltkangronska.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0