Site Meter

Kalle Anka vs. Gubben i stugan



Kl 15 idag lär Kalle Anka på SVT 1 få tuff konkurrens av Gubben i stugan på SVT 2 som sänds samtidigt. Kultfilmen om gubben i stugan är redan en klassiker och finns i mitt DVD-bibliotek. Till glädje för alla andra gubbenistuganfans så kommer nu en ny dokumentärfilm av Nina Hedenius som heter ´´Naturens gång´´  och som sänds 16.10 på juldagen. Även den här filmen saknar speakerröst och dialoger. Det blir TV-julens höjdpunkt!

På juldagen 18.10 på SVT 1 sänds Söderkåkar i repris igen.....jag tänker titta på Söderkåkar av den anledningen att det är inspelat på gårdar där jag jobbat på Södermalm en gång. Annars är sådana här lustspel inget som jag brukar titta på men Arne Källerud och Tor Isedal är alltid kul att se.
Något som man inte bör missa är Loreena McKennitts fantastiska konsert i Alhambra som sänds i SVT 1 på juldagsnatten 0.20.

Det är väl i stort sett allt jag ska se på TV i helgen.....någon som ska se något annat?

Kommentarer
Postat av: Kerstii

Tittar in här på julnatten för att önska dig en riktigt God Jul. Jag tror att det blir väldigt lite tv men desto mer läsning för min del jag har ett helt gäng böcker som bara väntar.

2008-12-24 @ 00:53:02
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Kersti: samma här. Har en hög med böcker som väntar på att bli lästa.

2008-12-24 @ 03:29:40
Postat av: Claus

Kalle Anka blir det, hos mina syskon. Gubben i stugan spelas in hemma. Så, var det fixat :-) /Claus

2008-12-24 @ 07:11:26
URL: http://Koloniet.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Claus: Visst blir det Kalle hos oss också...även om man ibland undrar vad man egentligen tittar på?? Bra att du spelar in gubben Claus!

2008-12-24 @ 07:52:38
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Katarina

Kalle Anka förstås och helst även Karl Bertil Jonsson, fast det brukar inte funka, det är nog mitt i julgröten. Och sen ser jag också fram emot Naturens gång, Gubben i stugan är ju helt fantastisk! (kul med en liten jul-tv enkät!)

2008-12-24 @ 08:04:50
Postat av: Katarina

Jo, jag ska förstås se sista delen av "Himlen kan vänta" på juldagskvällen, om jag är vaken - annars får det bli en repris...

2008-12-24 @ 08:11:39
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Katarina: Just...Karl Bertils jul hamnar ofta mitt i något annat. Himlen kan vänta har jag inte följt tyvärr. Har just lagt till Loreena McKennitts konsert i Alhambra också...

2008-12-24 @ 08:20:43
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ramona K

Jag kom till Sverige för 32 år sedan med två små barn och de ville fortsätta fira jul den 25/12. Det har fungerat förträffligt - ännu bättre nu när de är vuxna. Svärdöttrar och andra svenska familjmedlemmar kan fortsätta fira den 24 hos sina släktingar och sedan uppleva en andra jul hos oss den 25/12. Inga svåra val. Min svenska man vill dock aldrig missa Kalle Anka. Jag har svårt att titta på samma program varje år oavsett hur bra/rolig den är men jag sätter mig bredvid på soffan för att hålla honom sällskap. Alltid finns det någon små detalj som man inte minns.

Själv kommer jag i julstämning idag när jag lyssnar på BBC kanal 4. "A Festival of Nine Lessons and Carols" live from the Chapel of King's College, Cambridge kl 14.00 vår tid. Jag är inte ett dugg kyrklig av mig men de ljusa pojkrösterna är härteskärande vackra. Det är 90 år sedan denna service hölls för första gången - strax efter första världskrigen. Tack vare vår trådlös nätverk kan jag lyssna med hörlurarna runt halsen och tralla med medan jag pysslar i köket.

Trevlig jul till er som firar idag! Men var finns snön???

Ramona K

2008-12-24 @ 09:38:44
Postat av: Ronja

En riktigt god jul önskar jag dig, Slottsträdgårdsmästaren!

Julkram från Ronja :)

2008-12-24 @ 09:51:55
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Ramona K

Glömde tacka för tipset om Loreen McKennitts konsert. Älskar denna sorts musik så den ska jag spela in. Hade förmånen under en tjänsteresa att besöka Alhambra. Det var marsmånad så inte optimalt när det gäller trädgården. Å andra sidan, var vi nästan det få besökare. Oförglömlig!

Ramona K

2008-12-24 @ 10:17:52
Postat av: R

Missade Gubben i Stugan..illa illa! Ska försöka bättra mig till nästa år, tack för tipset. 20.35 igår var det dock Viktor Rydbergs fantastiska Tomten från 1941..heliga 15 minuter. Letade även fabrilt i TV-tablån (för en gångs skull!) efter en svartvit film med en skomakare som har "stängt mellan hägg och syrén"..fann tyvärr ej. Vet Slottsträdgårdsmästaren månne vad jag syftar på?

2008-12-25 @ 01:21:19
Postat av: Anita

God fortsättning vill jag först och främst önska dig!



Här har juldagen glimmat vackert. En skön dag med hög och klar luft. Idag blir det stärkande promenader.



När det gäller TV så brukar det inte bli så mycket för mig. Men Kalle Anka blir det mest för traditionen. Men ska jag vara ärlig så tittar vi inte så mycket, sitter mest och pratar, dricker sherry och äter godis. Men Söderkåkar ska jag titta på. Mycket för att det är så underbar miljö och så är det sommar. Och extra roligt blir det ju nu när jag vet att du jobbat vid gårdarna där det är inspelat.



Hoppas nu att du får en riktigt skön fortsättning på julen men härliga promenader i det vackra vädret.



Ha det gott!

Anita

2008-12-25 @ 10:04:57
URL: http://anitalinder.wordpress.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ramona: Kan nästan se dig sjunga med där i köket...



Ronja: Julkramar tillbaka.



R: Vet vad du mear men jag tror inte att den är svartvit...



Anita: Såg nästan inget av Kalle i år och det sörjer jag inte för...vi satt i köket och drack glögg i stället. Ja nu laddar vi för lite söderidyll! Ha det gott du med!

2008-12-25 @ 15:50:39
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Katarina

Och vad tyckte du om Naturens gång? Jag blev lite besviken, det kändes nästan som Skansen. Men det var trevligt att se "kullkorna" som var min barndoms kossor i Hälsingland. Dessutom var det mycket hundar men inte en enda katt...

2008-12-26 @ 08:46:15
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Katarina: Håller med...föll inte för den här filmen även om fotot ibland var mycket bra...gillade djuren men inte människorna. Lite för lång var den också...den här typen av filmer ska nog inte överstiga en timma.

Gubben i stugan placerade sig rakt in i hjärtat...men inte den här!

2008-12-26 @ 09:03:20
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0