Site Meter

Svampsafari del 2

Här kommer det mer svamp. Jag vet inte om jag tycker svamp är så gott....visst är championer gott och kanske en kantarellmacka...men sen vet jag inte. Har ni någon favoritsvamp?
På bilderna kanske jag skulle fått med foten tydligare....svampens fot alltså. Men jag är glad om jag kan få några identifierade. Den finns risk att några av svamparna kommer i repris....



1. Någon flugsvamp?  Trodde Kersti
2. Någon flugsvamp....Kersti igen
3. Någon sopp....Aspsopp eller Björksopp? Eller en kremla?
4.
5.
6.
7. Någon flugsvamp....även denna gång Kersti
8. Karl Johan?

Kommentarer
Postat av: Kersti

Jag är inte heller någon kunnig svampplockare men jag tror att nr 1, 2 och 7 är flugsvampar. Nr 3 är en sopp av något slag. Aspsopp kanske. de andra ser bara oätliga ut.

2008-08-28 @ 21:19:11
URL: http:/http://plommenad.blogg.se
Postat av: Ramona K

8:an kan vara en Karljohan och 3:an också en soppsvamp möjligen björksopp eller aspsopp som Kersti säger. Båda har porer eller rör istället för skivor. KJ är en läcker matsvamp, björksopp/aspsopp är OK att äta.

2008-08-28 @ 21:53:05
Postat av: Katarina

Och jag tror att trean kan vara en kremla. Mn det är svårt att veta när man inte ser undersidan och foten. Kremlor får ofta en liten fördjupning i hatten när de blir större, har vita spröda lameller (skivor under hatten) det är lätt att dra av hattskinnet och de doftar ofta lite mandel.Nu känner du ju ingen doft, men om du törs kan du smaka lite på en, de har oftast en mild smak (de som går att äta)Åttan röstar jag på Karl Johan.

Vita svampar ska man vara försiktig med. Jag gillar att plocka svamp, men utan sällskap går jag vilse. Funderar på att spara ihop till en GPS :O) Jag brukar försöka lära mig en svamp om året, så att jag blir säker på den. Det är lättare än att grubbla över varenda en man hittar...

2008-08-30 @ 08:25:18
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: Reinfeldt

Vilken är 6:an!?

2010-09-14 @ 12:17:51
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Reinfeldt: Vet inte riktigt men jag tror att det är en moderatkremla.

2010-09-14 @ 13:11:09
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0