Site Meter

Bästa kusten

Det pratas ofta om vilken kustsida i Sverige som är bäst och egentligen är det en ganska tröttsam fråga som ofta kommer upp nu när jag är här. Det är väl helt enkelt så att man trivs bäst där man växt upp eller dit man flyttat och bor. Sveriges framsida och bästkusten.....det är där jag befinner mig nu men för mig är mitt hem på östra kusten och där trivs jag bäst.

Västkusten är vackert på sitt karga och lite vresiga sätt, just nu har jag ett ilsket hav här utanför som slår mot klipporna och det är riktigt häftigt och vackert, det är också ett riktigt hav och inte ett innanhav som Östersjön är.
Men för mig så är Gotlands och Österlens mjuka stränder och landskap det som får mig lugn och avkopplad.
Eller Roslagens skiftande landskap, allt från lantbruksbygder till kala skär i ytterskärgården och små kuststäder.

Men västkusten är spännande och utsikten från de höga bergen här omkring är storslagen. Jag tycker om hela Sveriges kuststräcka och för mig finns ingen fram- eller baksida av vårt land.

Nu ska jag gå och äta hotellfrukost....

Kommentarer
Postat av: E

Du har helt rätt.. vi har ett helt fantastiskt land och tjusningen ligger väl i dess olika skiftningar. Tycker förvisso om att kunna se solen gå ner i havet, fast det gör man nog bäst från Gotland trots allt. Ha en fortsatt fin semester!

2008-08-11 @ 08:39:19
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

E: Tack så mycket! Håller med dig om att det är en stor fördel att se solen gå ner i havet som man gör på den här sidan av vårt land....och på västra Gotland. Är man mogonpigg så är det lika magiskt att se solen gå upp över havet...som man gör på vår sida.

2008-08-11 @ 09:23:36
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Inkan

Du är på en mycket rätt sida ;) Nu när jag njuter av dina vackra bilder och läser det du skriver...så längtar jag ner till västerhavet.

Att uppleva hav och himmel i all oändlighet är för mig som att stå högst uppe på en fjällrygg -ex Sylarna eller Helags. Man vill famna världen.

Jag attraheras så av det stora och outsägliga, när jag inser min plats i universum på ett så påtagligt sätt. Jag blir verkligen ödmjuk och liten och samtidigt så speciell.

2008-08-11 @ 11:14:17
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Thomas H

Det ligger mycket i vad du skriver här men kan ännu inte riktigt smälta det där om Göteborg....., du har nog missat både Sjömanstornet och korvkiosken på Heden.

2008-08-11 @ 18:31:16
URL: http://thomasmedh.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Inkan: Det blåser och det är vasst och kargt....och vackert!Thomas: Om du berättat tidigare om korvkiosken på Heden hade jag självklart åkt dit. Sjömanstornet har jag ingen koll på men jag får ta det vid nästa besök i Götet. Kålle, Ada och Osborn såg jag däremot!

2008-08-11 @ 19:30:59
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: sericea

Ja jag förstår vad du menar, tex Gotland är svidande vackert men som sagt där man är uppväxt tycker man bäst om, även om man kan uppskatta allt annat. Jag tycker Shlms skärgård är så mörk o skogig, jag saknar västkustens ljus, öppenhet, blåst o vresighet :o)2008-08-11 @ 20:13:13
URL: http://meramest.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

sericea: Då har du inte varit ute i ytterskärgården. Stockholms skärgård består av innerskärgår, mellanskärgård och ytterskärgård (där det inte finns många träd). Ytterskärgården i Roslagens skärgård är bland det vackraste jag sett.

2008-08-11 @ 20:35:43
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0