Inte som alla andra
Den här granhäcken tog det några år innan jag började tycka om. Nu älskar jag den, så befriande annorlunda!
Inte bygger man en rak brygga ut i dammen här inte....
Här blir jag dock lite fundersam. Jag vill ju att växter ska få växa så naturligt som möjligt. På bilden till höger har de bundit samman buskarnas grenar till ett enda virrvarr.
Runt alla fruktträden som planterades på 1920-talet har man grävt fram fri jord för att rötterna ska må bra, få rikligt med syre och att maskar mm ska få jobba här. Man har även hjälpt rötterna att nå djupt genom att gräva och blanda i sand i lerjorden som också stimulerar rotutvecklingen. De säger att ´´äpplenas kvalitet är beroende av hur rötterna mår, de behöver också andas, därför gäller det att bjuda in många medarbetare: maskar, tusenfotingar, larver och andra smådjur som gräver gångar genom jorden´´.
jag gillar att de gör annorlunda.. fast det där grentrasslet.. nja.. ser mest kvarglömt ut. Spången ut till bänken var kul.. man får inte ha bråttom ut och sätta sig - kanske det som är tanken.
Har ju senaste tiden själv besökt trädgården vid flera tillfällen, eftersom jag passerar här varje dag. Kanske är det så att mötet med det okonventionella i bästa fall kan verka väckande, locka fram något kärnfullt, som jag själv har förbisett tidigare. Ditt vakna öga såg t.ex. bryggkonstruktionen ur en annan synvinkel än min egen, vilket tillförde något lekfullt och vitalt. Själv drunknade jag i vattenspeglingarna. Tycker din betraktelse och val av motiv från besöket är väldigt intressanta.
Bra ideér i Järna men det där med äppelträdsgrävningen....njaaaa. Känns mera som om nån har jäkligt liiiite att göra? Vill dom ha syregenomströmmning kan jag ju låna ut.. nej dom kan FÅ en prima åkersork av mig. Då blir jorden GARANTERAT genomluftad! Ha en fortsatt bra dag!/Katarina