Site Meter

Vildsvin med slånbärssås

Prunus spinosa
15392-1132

Jag har plockat slånbär till köket så nu får gästerna slånbärssås till vildsvinet.
Vildsvin.

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Hej
Ganska fantastiskt hur vildsvinsstammen växt i Sverige under senare år.
Slånbärsvin har jag smakat men inte sås.
(kollade in dig på bloggportalen nu också.Givetvis är Du tillagd som favorit)
:)

2007-09-19 @ 16:50:19
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5859
Postat av: lotta

Åh - kan du inte fjäska och be och få receptet? Jag har nämligen tänkt plocka slånbär och älskar sås.. =)

2007-09-19 @ 21:27:42
URL: http://lotta.tradgardsblogg.se/
Postat av: Inkan

Slånbär.... jag minns att
min ex-svärmor plockade slånbär och gjorde egen likör. Gudomligt god var den. Fick alltid en flaska i julklapp av henne.
Likadant ned nypon: hon plockade nypon, torkade dem och så gjorde hon nyponsoppa som inte var av denna världen; underbart god med en nyponsmak jag ännu minns. Till den serverade hon alltid vannillaglace och små hemmagjorda mandelbiskvier. Vem gör sådant idag?

2007-09-19 @ 23:08:07
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Ronja

Hallå där!
Jag tittar in här hos dig för att svara på din fråga. Jag är inte helt säker på vad det är för bok du menar, men Alléhandboken av Patrik Olsson och Åsa Jakobsson, samt Svenska landsvägsalléer av Rune Bengtsson m.fl (Movium) är två böcker som jag använt en del i mitt arbete.
Kan det vara någon av dem?
Kram från den trädgalne... :)

2007-09-21 @ 14:38:12
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Gunnar: Jag har nog inte smakat slånbärsvin....låter inte så gott tycker jag, men jag kanske har fel.
Lotta: Ska se vad jag kan göra.
Inkan: Det var på hemmafruarnas tid. Vem har ork och tid nu?
Ronja: Tack snälla. Ska kolla in om de går att få tag på. Fick idag två skrifter från vägverket som jag beställt. Naturvärden i alléer och Vägträd. Trevlig helg!

2007-09-21 @ 16:22:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0