Vildsvin med slånbärssås

Jag har plockat slånbär till köket så nu får gästerna slånbärssås till vildsvinet.
Vildsvin.
Hej
Ganska fantastiskt hur vildsvinsstammen växt i Sverige under senare år.
Slånbärsvin har jag smakat men inte sås.
(kollade in dig på bloggportalen nu också.Givetvis är Du tillagd som favorit)
:)
Åh - kan du inte fjäska och be och få receptet? Jag har nämligen tänkt plocka slånbär och älskar sås.. =)
Slånbär.... jag minns att
min ex-svärmor plockade slånbär och gjorde egen likör. Gudomligt god var den. Fick alltid en flaska i julklapp av henne.
Likadant ned nypon: hon plockade nypon, torkade dem och så gjorde hon nyponsoppa som inte var av denna världen; underbart god med en nyponsmak jag ännu minns. Till den serverade hon alltid vannillaglace och små hemmagjorda mandelbiskvier. Vem gör sådant idag?
Hallå där!
Jag tittar in här hos dig för att svara på din fråga. Jag är inte helt säker på vad det är för bok du menar, men Alléhandboken av Patrik Olsson och Åsa Jakobsson, samt Svenska landsvägsalléer av Rune Bengtsson m.fl (Movium) är två böcker som jag använt en del i mitt arbete.
Kan det vara någon av dem?
Kram från den trädgalne... :)
Gunnar: Jag har nog inte smakat slånbärsvin....låter inte så gott tycker jag, men jag kanske har fel.
Lotta: Ska se vad jag kan göra.
Inkan: Det var på hemmafruarnas tid. Vem har ork och tid nu?
Ronja: Tack snälla. Ska kolla in om de går att få tag på. Fick idag två skrifter från vägverket som jag beställt. Naturvärden i alléer och Vägträd. Trevlig helg!