Site Meter

Djurgårn brinner redan i september i år

 
22 september 2007
 
 
Textraden är hämtad från Ulf Lundells låt ´´En fri man i stan´´. Visst brann Djurgården idag, men om vi hade haft några riktigt kalla nätter nu när klorofyllen lämnar lönnens löv, så hade de brunnit mer av röda färger än vad de gör i år.


15392-1146
15392-1147

En vandring efter Djurgårdens stränder är alltid en njutning och som jag sagt tidigare skulle jag nog inte bo i den här staden om inte Djurgården fanns och då menar jag verkligen inte fotbollslaget med samma namn. 
Här vandrar jag under alla årstider. Man tänker så bra när man vandrar och runt den här ön har jag genom alla år kläckt många fantastiska idéer och tankar, problemet är att de inte alltid har blivit verklighet då rädslor, feghet och andra hinder satt käppar i hjulet.
 
15392-1151
 En annan tänkare är statyn ´´Tänkaren´´ från 1904 av Auguste Rodin som finns vid Waldemarsudde. Jag har några få statyer här i stan som jag tycker mycket om och det här är en av dem. Thomas H tyckte att jag skulle gå in i byggnadens blomsterrrum och ställa mig för att lyssna på golvurets jämna rytm, nu höll jag mig utomhus denna gång men nästa gång ska jag besöka blomsterrummet.

15392-1148
15392-1150
Nu är uteserveringarnas tid snart förbi för i år, men innan kylan sveper ner från norr kan vi besöka de vackra små lusthusen som finns lite här och där i stan.

15392-1149
Nu går snart naturen här på Djurgården i vila för vintern. De här trötta gräsänderna har bildat sina familjer och sparkat ut ungarna att klara sig själva. De börjar nu äta sig feta för att klara kylan i vinter, äta och vila är det som gäller nu. För oss männsikor spelar det ingen roll vilken årstid det är, vi ska jobba på i samma takt året runt för att vi ska få ett bra liv. Man blir lite avundsjuk när man ser dessa änder som antagligen gör det som vi männsikor strävar efter men sällan når - att leva i nuet.

Kommentarer
Postat av: Thomas H

Ditt inlägg är som alltid både vackert och välformulerat. Jag vill säga att jag är minst lika förtjust i Djurgården (ej fobollen) som du. Till sist - jag känner mig djupt hedrad över att du här länkar till mina spretiga försök till egen blogg. Tack!

2007-09-22 @ 19:21:08
URL: http://thomasmedh.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Thomas H: Inte så blygsam nu...din blogg har ett skönt lugn och innehåller spännande och annorlunda bilder. Fortsätt så.

2007-09-23 @ 08:46:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0