Site Meter

Äntligen har julen kommit till IKEA

Jag har väntat och nu äntligen har julstöket börjat på IKEA. Julkulorna och glittret hjälper oss att vaggas in i den julstämning som ska vara kvar i tre månader.
15392-1157

Ärligt talat.....varför i h...vete åker jag ut till dessa förbannade marknadsplatser där allt är fult och jobbigt. Människor som kör på ens hälar med kundvagnar, där man går i milslånga banor innan man når kassorna. Där folk i lugn takt hasar sig fram....med en och annan stressad stackare bakom som inte kommer om. Man ska inte komma om, man ska handla i alla dessa hyllor omkring en, trots att man inte behöver varorna.

Det finns nog ingenstans där jag mår så dåligt som inne på IKEA och ändå händer det någon gång om året att jag beger mig dit. Måste skärpa mig, måste bojkotta alla dessa marknadsplatser som växer upp utanför alla Sveriges städer. Vet inte hur många familjebråk jag noterade där inne idag. Det är en vacker söndag i september och man åker ut till IKEA!!!

Från och med nu ska jag bara handla i små butiker i stan. Förra veckan beställde jag en TV-bänk i en mindre butik på Fleminggatan. Det finns t.o.m möbelbutiker kvar i stan där man slipper bli påkörd av kundvagnar. De kronor som möblerna kostar mer där betalar jag villigt för att slippa dessa djävulska platser som kallas marknadsplatser. Ordet marknadsplats har fått en annan innebörd idag. Det placerar ut enorma baracker på ett gärde i städers utkanter med IKEA och McDonalds som lockbete och sedan kommer Intersport, SIBA, H&M mm med butiker stora som flygplatser. Stackars barn som ska vistas här på sin lediga tid från skola och dagis
Första onsdagen i oktober är det marknad i min barndomsstad Norrtälje. Den finns då vid hamnen och visst är det mycket folk men man vistas utomhus och stadsborna träffar varandra för en pratstund. Det är för mig en marknadsplats.

Dagens goda
Messis målgest efter hans 1-0 mål för Barca mot Sevilla igår. Hans gest var en hälsning till Ronaldinho som blivit petat eller är skadad, ingen tycks veta. Det handlar tydligen om ett diciplinstraff. Ett Barca utan Ronaldinho är som kärlek utan kyssar....eller nåt.

Kommentarer
Postat av: Eivor

Det är trångt på fotbollsarenorna också *skratt.*
Det handlar nog om intresse om man skall stå ut med att gå i köpcentrum eller ej. Jag tycker om att gå på IKEA och titta på inredningstips m.m. Men inte för ofta.
Julskyltningen kommer så tidigt så stämningen är nästan över när julafton kommer.
Vackra bilder från Waldemarsudde.
Är där finare än Drottningholms trädgård?
Min syster ville att vi skulle åka till Drottnigholm till våren. Hon har bott mycket i Stockholm. Kan Du rekommendera det?
Hälsn. Eivor

2007-09-23 @ 14:35:18
URL: http://surfinia.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Eivor: Du har rätt att det är trångt på fotbollsläktare också. Ilskan är dock riktad lika mycket till hur fula dessa marknadsplatser är. Skulle man se dem från ovan skulle man förstå bättre.
Drottningholms slottspark är Sveriges största barockpark. En barockpark är en barockpark helt enkelt. Det är liksom ingen trädgård utan ett konstverk av växter i ordning och matematik för att få den perfekta symmetrin. Jag besöker parken flera gånger varje år (ligger inte långt från mitt hem) och jag kan bli lugn av ordningen där. Står man i mittaxeln och upplever den symmetriska ordningen så kan man som sagt känna ett lugn. Däremot ska man inte besöka den om man vill titta på vackra växter. Här finns buxbomsparterrer och boskéer i ordning samt alla dessa lindalléer som nu renoveras och byts ut. Parken har även vackra statyer och fontäner så visst rekommenderar jag den. Trots att jag trädgårdsspanat i nästan varje park i stan har jag inte vågat ge mig på Drottningholm ännu. Vi får se vad som händer nästa år.

2007-09-23 @ 15:15:45
Postat av: Ronja

Trist att man ska behöva utstå kommersiellt julstök redan innan sommaren är borta. Huga. Nej, IKEA hör inte alls till favoriterna, men när jag väl kommer dit av någon anledning får jag ofta med mig något hem. Händer en gång på tre år eller något sådant... ;)

2007-09-23 @ 15:41:21
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Eivor

Hej igen och tack för Ditt svar.
Jag gick in på Googles och såg några bilder från Drottningholm och det var för geometiskt för min smak. Nästan Versailles.
Mina kunskaper om Stockholm är minst sagt begränsade:) Jag trodde kungafamiljen bodde inne i slottet i centrum.
Det får bli Waldemarsudde med konst och skulpturer och kanske Millesgården på Lidingö istället.
Ha en fin fortsättning på söndagen - Eivor

2007-09-23 @ 16:48:19
URL: http://surfinia.blogg.se
Postat av: Lilla B

Åh herregud! Är tometerrorn över oss allaredan.

2007-09-23 @ 18:02:15
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: Lilla B

tomte, ska det förstås vara. Det gick lite för spontanfort.

2007-09-23 @ 18:03:16
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: sericea

Ja då var det dags igen... nu är julen kommen och stålarna ska spenderas.
jag önskade få resa bort över jul i år, slippa allt stök, stress, klappar, gnat och elände, men sambon vill hellre ha en ny tv..

2007-09-23 @ 18:52:24
URL: http://meramest.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Vi håller oss i trädgårdarna i stället framöver...
_______________________________________________
Lilla B: Jepp nu börjar det, nu ska vi börja planera julehelgen.
_______________________________________________
sericea: Inte någon harmonisk tid direkt.
_______________________________________________

2007-09-23 @ 19:29:46
Postat av: Thomas H

Hämtat från Företagareföreningen Kungens Kurvas hemsida:
?Kungens Kurva Skärholmen är Nordens största handelsplats med en omsättning på nära 6 miljarder kronor och 15 miljoner besökare per år. Här finns något för alla, världens största IKEA-varuhus, nordens största biograf, ett flertal stora dagligvarubutiker, ett av de största köpcentrumen i Stockholmsregionen".
Det är definitivt inte roligt med den här avhumaniserande utvecklingen men vi deltager ju i racet eller med andra ord "vi flyter alla nedför strömmen". Plågsamt!
Besökte själv området häromdagen. Jag tycker du gör rätt som hädanefter gynnar den lokala handlaren.

2007-09-23 @ 19:47:31
URL: http://thomasmedh.blogspot.com
Postat av: Karin A

Jag förundras ständigt över hur dessa "marknadsplatser" bara kan bli fler och fler. I städer som Stockholm och Göteborg finns ofta flera stycken. Samtidigt bidrar jag till det själv. Ska erkänna att jag gärna besöker Ikea ett par gånger per år. Men desto trevligare är det att handla hos de lokala eller ännu hellre second hand (fast dit jag går är det ofta knökfullt ;) med folk). Det är för mycket slit och släng i dagens samhälle.
Känner på mig att ämnet varit uppe tidigare (och då bla om de stora trädgårdskedjorna)...!?

2007-09-24 @ 07:53:11
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Gunnar

Hej
Just nu sensommarvärme och sköna höstdagar.Det är sååå lååångt till jul!
:)

2007-09-24 @ 15:11:01
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5859
Postat av: Fundera grönt

Fy har dom redan börjat tomta sig på Ikea. Sånt gillar jag inte... Annars kan jag tycka att Ikea är kul en stund, om jag är på rätt humör. Men nu är det ju fina dagar och annat man kan göra...
De ska visst ge sig in på trädgård föresten läste jag i vintras. Börjar i Tyskland. Vi får väl se vad det blir med det...

2007-09-24 @ 18:37:29
URL: http://mhm.blogsome.com/
Postat av: Anonym

Om man lider av agorafobi, kanske man får skylla sig själv om man besöker IKEA en söndag ;)

2007-09-24 @ 20:22:17
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Anonym: Du har alldeles rätt!

2007-09-24 @ 20:32:26
Postat av: RMBD

Imorgon är det RMBD, eller förresten, bara MBD :(

2007-09-25 @ 20:43:30
Postat av: Anonym

Längtar redan till jul, vad är väl bättre än att höra pappa nynnandes på:
Gifts I'm preparin'
For some Christmas sharin'
But I pause because
Hangin' my stockin'
I can hear a knockin'
'Zat you, Santa Claus

2007-09-25 @ 20:46:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0