Site Meter

Vit vår

Vita blommor är vackert nu på våren då allt börjar grönska runt oss. De lyser i skymningen och det är lugnt med vitt .....en bra start efter många månader med nakna träd och en natur där färgerna går i brunt och grått. Skulle våra häggar eller vitsippor vara starkt röda eller lila skulle det bli för tufft för våra ögon. En vitsippsbacke, häggar, slånblom, kommande hästkastanjer mm. lyser lugnt och vackert i grönskan.

15392-660
15392-661

Kommentarer
Postat av: Gravallvar

Vi håller med, de vita blommorna lyser upp på ett alldeles lagom vackert sätt. (Och så passar de väldigt bra till vår egna benvita nyans...)

2007-05-12 @ 08:02:59
URL: http://gravallvar.blogspot.com/
Postat av: Panter

Visst har väl slånbuskarna blommat mer i år än tidigare? Det tycks som om vi har väldigt lagom väder för en om än tidig så hyfsat lång och intensiv vår, scilla - och vitsippemattor avlöses av förgätmigej och gullvivor i mängder.Insåg igår att vi precis passerat och i "mellan hägg och syren". Syrenerna slår ut här nu.

2007-05-12 @ 09:52:35
URL: http://motvillig.blogspot.com
Postat av: Parkarbetaren

Visst är väl det vita lugnade. Det är så skirt och jungfruligt att det liksom inte är anständigt att hålla sig annat än lugn. När jag ser dina vitsippshav undrar jag hur du har det där uppe med kirskål el kärs, ute i naturen. I en av mina favoritlundar på ca 1000m2 har kirskålen trängt undan och upp både vitsippor och gullvivor upp till ett ca 30m2 litet hörn i lunden. Allt annat är grönt av kärs.

2007-05-12 @ 17:08:05
Postat av: Fredrik Persson

Var i landet ligger parken?

//fredrik

2007-05-12 @ 18:17:00
URL: http://fotoblogg.wordpress.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Gravallvar: Då är vi överrens!
Panter: I år blommar slånen mycket mer än förra året och det är normalt att de lugnar sig efter ett blomrikt år. Nu hyllar vi syrenblomningen.
Parkarbetaren: Vi har kärs på vissa ställen med det är inget problem och de konkurrear inte med vitsipporna som hos oss växer på ganska mager jord och kärsen vill ju ha lite kraftigare och näringsrik jord i lundar mm. Tråkigt att kärsen tagit över din lund...inte mycket att göra.
Fredrik: Jag är trädgårdsmästare i en slottspark utanför Stockholm...eftersom det är en
privat egendom som inte tar emot besök från allmänheten så avslöjar jag inte namnet men du är välkommen att följa året i parken här på bloggen.

2007-05-12 @ 20:14:41
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0