Site Meter

På besök hos det gåtfulla folket

15392-645

Igår var jag på besök hos ´´Det gåtfulla folket som bor i husen på slätten´´ som någon så passande uttryckte det.
Jag var alltså hos Antroposoferna i Järna.
Det hade regnat några ordentliga skurar innan jag vandrade in i trädgården bakom den böljande granhäcken. Där inne är det alltid så rofyllt och jag gick ner mot reningsdammarna och förbi det gamla växthuset. Vet inte om jag ska gå in på hur fruktträden beskärs igen.....tror att jag redan berättat om det....vi hoppar över det!

Om man korsar bilvägen kommer man in på området där kulturhuset finns och här förvandlas den lite magiska trädgårdskänslan till en förortskänsla där arkitekten tagit starka droger. Arkitekten heter Erik Asmussen. Jag erkänner att jag nog tycker bäst om något så när traditionell arkitektur men visst är det spännande när det skapas något helt nytt. Här tycker jag att man kanske dragit på några vändor för mycket.....husen ser alldeles för skruvade ut för att det ska bli vackert eller spännande. Sedan blir det för mycket asfalt och gatsen på den här sidan vägen. Men de har en mycket fin rosenträdgård.
Trots allt så är det spännade att besöka den här platsen.

15392-649
Ovan Kulturhuset

15392-647
15392-64815392-646
Spännade sätt att binda ner den här oxelhäcken för att förhindra kraftig tillväxt.....men jag är kluven om det är ok..... om man ska styra växtligheten så......men i och för sig styr man den även när man klipper häcken traditionellt. Granhäckens böljande form har jag på senare tid lärt mig tycka mycket om.

Kommentarer
Postat av: Thomas H

Vackra bilder som vanligt. Mötet med arkitekt Erik Asmussens hus eller upplevelsen av dem varierar, eftersom de minst sagt är originella. De berör de flesta på ett eller annat sätt. Droger har jag dock inte hört tidigare i sammanhanget. Den intresserade och vetgirige kan läsa mera här om den världsberömde arkitekten http://antroposofi.org/abbi/abbitxt.htm

2007-05-09 @ 19:47:06
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Kanske jag var lite väl hård i mitt bedömmande där....men det är verkligen annorlunda. Själv är jag van med byggnaderna nu efter alla år i trakten...men för de som inte varit i närheten måste de ju beskrivas på något sätt...och som jag sa...det är en spännande plats som jag kommer att återvända till många gånger.
Jag lägger in länken till Erik Asmussen på bloggen...tack för den.

2007-05-09 @ 19:54:10
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0