Site Meter

Blåregnet blommar i stan

15392-665

Waldemarsudde
Igår gick jag en stund i Waldemarsuddes trädgård där det är vackert vilken tid på året man än kommer. Nu blommade blåregnet och tulpaner stod tätt tätt i buxbomskvarteren. Solen sken och båttrafiken på sjön var livlig.
Måste än en gång berömma trädgårdsmästaren och hennes ´´drängar´´ för den fina skötseln och de vackra arrangemangen i planteringarna.

15392-674
Staketet på vägen in mot Waldemarsudde
Blåregnet

Första trädgårdsspaningen
Tidigt i morse innan Brommafolket hunnit befolka Alvikstorg....tog jag min kamera och gjorde en liten trädgårdsspaning, den första i år....i Sverige. Läs om den här.
Det som bekymrar en trädgårds- och parkvän är att det verkar vara så svårt att få till en skötselplan i kommunens parker. Den här anläggningen och växtvalet är mycket bra.....här har man lagt ner mycket pengar på arkitekter, kunskap och proffsiga anläggningsarbeten men sedan lämnar man trädgården helt utan skötselplan verkar det som. Första åren sköttes parken bra men nu verkar man ha lessnat. Som så många gånger förr så ser det ut som man inte förstår vikten av att parken också ska underhållas professionellt. Jag menar att man måste ställa större krav på de som ska sköta trädgården eller parken.....det krävs kunskap för att få växter att må bra....länge, inte bara i några år efter planteringen. Att rita och anlägga en trädgård har hög status idag men att sedan sköta den är tydligen inte viktigt.

Som en sur gammal gubbe skrev jag ett brev till Bromma stadsdelsförvaltning och frågade vad som har hänt. I den lilla parken ett stenkast från mitt hem blommar prydnadsaplarna riktigt fint nu och den övriga delen av trädgården är så illa skött. Det krävs inte så många timmar för att snygga till parken och det kan inte vara någon större kostnad.....jag undrar var felet ligger.

Egentligen hade jag även tänkt spy lite galla över söndagsbilisterna i Stockholm också.....men det blir för mycket gnäll då. Jag nöjer mig med att säga att biltrafiken flyter så bra på vardagarna (det tycker dock inte min cyklande dotter som inte tycker att bilisterna visar den hänsyn till cyklister som de borde).

Spanska ligan
Nu börjar det dra ihop sig i spanska ligan i fotboll och ikväll måste Barca slå Real Betis (matchen visas på TV4+ kl 19.00). Det är fem matcher kvar och det är mycket jämt mellan Barca, Real Madrid och Sevilla.

Dagens låt
Inget bra för mig själv.....med Eldkvarn

Kommentarer
Postat av: Bolily

Very cool site. I like the floating effect. Good programming on the Guestbook too.

2009-03-25 @ 08:37:41
URL: http://bolily.myblog.es

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0