Site Meter

Koltrasten har börjat sjunga

Nu hörs den vackra och vemodiga sången av koltrasten här utanför som om den visste att det blivit vårmånad. Tre grader varmt och smältande snö i Stockholm och man anar våren.

Det blev ett besök i bokhandeln idag också där jag hittade ´´Den naturliga trädgården´´. Den handlar som titeln berättar om hur man anlägger eller planterar för ett rikare djurliv i sin trädgård och man tänker då inte först och främst på rådjur, älgar och harar utan mer på fåglar, fjärilar, maskar och andra ´´snälla´´ djur (de som läst min blogg länge vet att jag värnar om alla djur...allt från bananflugor till blåvalar).
Den innehåller fina beskrivningar av trädgårdsväxter och hur de påverkar livet i trädgården. Boken känns riktigt bra och kostade bara 98 kr.
På pärmen längst bak står något som Victor Hugo skrivit (1802-1885) fransk författare:

Naturen känner till den stora
hemligheten och skrattar

Idag bytte äntligen P4 Radio Stockholm till ny kanalplats för att få starkare signaler. Tidigare kunde Södermanland, Uppland och t.om Östergötland gå på i bilen därför att de signalerna var starkare i Stockholm. Nu tog P4 platsen där Stockholm P5 låg 103,3....den kanalen går i graven och i april kommer en ny stockholmskanal som ska heta Metropol att ta P4:s gamla frekvens 93,8

Hittade ett roligt läsbarhetstest hos LillaB.....kolla här.

Dagens låt
Is it now - Moya Brennan

Kommentarer
Postat av: Trolda

"Snälla" djur...De ANDRA då!!!??? Huuu, nu är du allt lite elak...=) Sång av KOLTRAST (en av FAVORITPIPPIARNA) NU!?! Lite orättvist tycker jag....För FINNS det något vackrare läte...En tidig, tidig morgon, det vemodiga lite sorgsna drillandet...Då är det VÅR!!! KOM HIT, kära Koltrast!

Trolda - med önskan om en trevlig helg!

2007-03-02 @ 21:25:55
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Thomas H

Fåglarna vid fågelbordet. Den svarta koltrasten mot den vita snön. Väckta förhoppningar. Fågelsång och vår. Kanske hörde vi samma fågel i fjol? Men hur olidligt skör är inte den ljusa våren sedan höken slog till med våldsam kraft. Slog mot fågeln. Slog mot våren. Slog i tumultet mot allt det sköra.

2007-03-03 @ 02:41:40
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

I den vackra kortfilmen ´´Mellan hägg och syren´´ berättar Gunnar Bruzewits - Vi måste känna faran för att orka leva med idyllen. Kanske skulle idyllen bli menlös och fadd om inte grannens katt gick på jakt i gräset.

2007-03-03 @ 19:21:43
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Thomas H

Gunnar Brusewitz, denne fantastiske naturskildrare och stora kulturpersonlighet, kände verkligheten väl. I förrgår hejdade sig vårbrytningen i ett slag men vi hann ut i tid, höken släppte taget men ristade sin jaktskåra i idyllen och drog sedan bort lika ljudlöst som en skugga. Kvarlämnad i snön fryser trasten men vi bär nu en intensivare längtan och förhoppning om att fågeln skall sjunga än en vår.

2007-03-03 @ 20:24:26
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Så ska hans namn stavas ja.....

2007-03-03 @ 21:37:51
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0