Site Meter

Blomstrande vår

Förra året hade Ulriksdal utställningen ´´Tulpaner, tulpaner´´ vid den här tiden och den var fantastiskt vacker och spännande. I år handlar det om hyacinter och narcisser och det blev inte samma upplevelse. Den här lokalen i det gamla orangeriet är däremot helt underbar vacker med alla dessa marmorstatyer och det är en väl vald plats att ha en blomsterutställning.
Narcisserna kommer från en samling i Holland och hyacinterna från en engelsk samling. Det var helt klart värt ett besök och efter besöket i orangeriet gick jag en sväng i slottsparken och förundrades över hur träden beskurits...mer om det senare i veckan. Kanske är en av anledningarna till att jag inte föll för den här utställningen att jag har lite problem med just hyacinter, tycker att de är lite för mycket på något sätt....nästan vulgära med sin fräna doft och kraftiga utseende.
15392-530
15392-529
Det här tyckte jag mycket om...färgerna på narcisserna och hyacinterna går i liknande nyanser. Snyggt!

15392-528
..och det här är ju mycket läckert....vit Primula bland gyllenbruna boklöv. Nästan så att man fylla planteringarna med nedfallna boklöv.

Såg på en anslagstavla att det blir Ulriksdals Flower Show i parken även i år. Den 30 augusti till den 2 september kommer parken att fyllas med blommor och en mängd utställare visar trädgård i olika former.

Dagens fundering
Hur kan man sälja korv med bröd för 5 kronor vid Korvmacken nere vid torget? Korven var god! Man undrar ju vad inköpspriset är?

Kommentarer
Postat av: Trolda

Åh, vilken fantastisk miljö! Underbart!

Trolda - Tjingeling!

2007-03-25 @ 18:29:09
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Anonym

Så läckert! Och fantastiska bilder!

2007-03-25 @ 21:57:18
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Karin A

Ser härligt ut, har faktiskt inte varit där ännu! Jag gillar hyacinter men inte doften. Planterade massor av narcisser i höstas och är spänd på att få se dem blomma i vår.

2007-03-25 @ 23:21:56
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Anonym

Fråga mig inte hur det går till, men det är i alla fall den här adressen som behövs för att lägga upp mig på Netvibes. Jag hänger inte riktigt med rent kunskapsmässigt i det här, men har testat själv och det verkar funka! :)
http://www.tradgardsblogg.se/rss.php?w=hundramiljoner

2007-03-26 @ 15:22:30
Postat av: Gunnar

Hej Det ser härligt ut.Flowershov lät spännande!
:)

2007-03-26 @ 15:56:41
URL: http://http://blogg.aftonbladet.se/7121

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0