Site Meter

Släpp fångarna loss....

15392-940
Bonica

Snart får jag mina två semesterveckor och jag är nu inne på slutspurten i slottsparken. Eftersom jag vill lämna parken så fin som möjligt så putsas det överallt och listan är lång på allt som ska göras innan fredag eftermiddag. Jag har ännu inte kunnat klippa den sista biten av vildvinet då fåglarnas extremt sena kull ännu inte är klar...nu har de bara några dagar på sig!

De instängda Bonica-rosorna ser inte ut som under de somrar då det lyser en sol över parken. Rosornas knoppar vill inte riktigt gå i blom och hararna sitter fortfarande utanför inhägnaden och väntar på att jag på fredag ska ta loss gallren som har skyddat rosorna nu i snart fem veckor. Då har de ett dukat smörgåsbord framför sig, men får vi bara några ordentligt soliga dagar nu så kommer de goda knopparna att förvandlas till vackra blommor som inte är lika intressanta att äta.
Mina ´´vänner´´ hararna får gå loss på några andra trädgårdsväxter då i stället....de renäter fortfarande rosenvialen som jag har som marktäckare i slänten i år....varje blomknopp blir harmat. Jag ser nästan inga rådjur längre.....men snubblar nästan på alla harar vart man än går.

Farväl Ingmar....

För ett år sedan...se här.
För två år sedan...se här.


Kommentarer
Postat av: sericea

ja du går också på semester nu på fredag? jag har tre härliga veckor som jag har beställt sol och vackert väder till!
oerhört vackra rosor, en riktigt gammal och mysig rosa färg.
vi har hemskt mycket vildkaniner i området på jobbet. ingen av dom som är och äter hos mig än men det är nog bara en tidsfråga. hemskt söta men ack så hungriga.

2007-07-30 @ 20:08:15
URL: http://meramest.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

sericea: Ja nu kommer ett högtryck att parkera över oss i två veckor...det ska bli riktigt skönt.

2007-07-30 @ 20:30:25
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0