Site Meter

Månskensnepeta

Nya fröer
Ibland händer det att man faller för vackra namn i växtvärlden. Smaka på ´´Månskensnepeta´´, Nepeta govaniana ´Zaskar Dragon´. Den blir 90 cm hög.
Nepeta är en perenn som jag är mycket förtjust i och jag välkomnar den här nyheten som presenteras i nya numret av Allt om Trädgård. Där visas nyheter på fröfronten och det var just nepetan som fick mig att bli förälskad. Det här är alltså en perenn och jag kommer absolut att beställa den.
15392-387
Bilden kommer från Allt om Trädgård nr.2 - 2007
 
I övrigt visas en solros med sortnamnet ´Claret´med ljupt vinröda blommor. Sedan har det kommit en sort av jätteverbenan som ska vara något kompaktare än arten och som fått namnet ´Finesse´.

I övrigt kan man läsa i tidningen om:
  • Så jätteverbenan nu
  • Så perenner
  • Lasse Anrells bror Tommy är galen i Kamelia
  • Res till Italien
  • Sekelgamla pioner
  • Passionsblommor
Gamla videoinspelningar
Har tittat på gamla videoband med den engelska trädgårdsmästaren Harry Dotson. Den viktorianska trädgården och den viktorianska blomsterträdgården från slutet av 1980-talet. Hoppas verkligen att någon kan ge ut filmerna på DVD. En annan mycket bra TV-serie från 1990-talet som jag önskar komma på DVD är ´´Människans lustgårdar´´ om trädgårdar och parker i Europa och dess historia. Video och den tekniken kan gärna få begravas för gott nu.


Dagens jordspråk

Valnötter och päron planterar du för
dina arvingar.

Engelskt ordspråk

Kommentarer
Postat av: Anonym

Visst verkar detta nummer av AoT ovanligt intressant!? Jag sådde vanlig kantnepeta förra sommaren och det skall bli intressant att se om den har klarat sig. Röd solros skall även jag testa i sommar men mina sorter heter "Chianti" och "Ruby Sunset" Vilken härlig tid det är med alla fröer ;-))

2007-01-11 @ 17:35:48
Postat av: LillaB

Du lyckans galosch som tittat på " Den viktorianska trädgården". Någonstans i huset här finns alla avsnitt inspelade men videon har lämnat det jordiska. En DVD direkt!

2007-01-11 @ 18:14:08
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

: Det är alltid spännande att så blomsterfrö.
LillaB: Min video hade varit trasig i över ett år och jag lät laga den för 500 bara för att se mina gamla trädgårdsband....och dotterns SM-final i basket för 14-åringar en gång i tiden. Men jag har en annan favorit på video. En halvtimmas program som heter ´´Mellan hägg och syrén´´ och är en oerhört vacker film om den vackraste tiden. Berättare är Gunnar Brusewitz och musik av Göran Söllscher.

2007-01-11 @ 18:33:42
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lilla B

Det skulle man kanske göra - laga videon.
Vill väldigt gärna se om hela serien.

2007-01-11 @ 19:06:47
URL: http://lillab.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0