Site Meter

Långholmsvandring

15392-393
 
13 januari 2007
 

Om inte Djurgården, Brommas strandstigar och Långholmen fanns i Stockholm, skulle jag nog inte bo i vår huvudstad. Trots att man befinner sig mitt i en stökig storstad så finns en känsla av lite natur på vissa platser. Igår vandrade jag runt Långholmen denna barmarksvinter och först tänkte jag att det känns som vår men den stora skillnaden är att fågelsången inte kommit igång ännu även om talgoxen har börjat sin sång och ger hopp om våren.... annars är det bara bruset från city jag hör. En annan skillnad är att ljuset är ett helt annat än det är senare på våren....fortfarande är det som en evig skymning då inte solen visar sig.

Det var en skön och lagom lång vandring och borta vid badplatsen stannade jag för att titta på huset som vårt familjeföretag hyrde vid vattnet en gång i tiden och som nu Magnus Härenstam hyr - han fanns fortfarande där för några år sedan i alla fall.
 
 

15392-394


Dagens jordspråk

Det viktiga är vad trädgården gör med
oss, inte vad vi gör med den.

Karin Berglund
(Med fingarna i jorden)
15392-395

Kommentarer
Postat av: Christina W

Jag är glad att jag hittade hit och fick se dessa vackra Stockholmsbilder.

2007-01-13 @ 09:11:18
URL: http://godmat.webblogg.se
Postat av: parkarbetaren

Jag har comhem och därmed en hel hoper spam varje dag, men jag har inte begripit att det har med comhem att göra, men visst stämmer det att spammet kom när comhem kom till huset. Ett totalt McAfee har inte hjälpt ett dugg. Nu ska jag skaffa gmail också. Tack för det tipset!
Har jobbat säsong olika parker och trädgårdar med de mest skiftade ambitionsnivåer. Nu har jag äntligen fått ett fast åretruntjobb i en vanlig kommunal stadspark. Det är en gigantisk utmaning! Ska jag behålla det är det bäst att jag inte bloggar. Vet egentligen inget om bloggning. Detta är den enda jag läser. Hittade den när jag letade efter beskärningsinfo av nyplanterad skogslind Rancho. En gren av släkten kommer dessutom från trakten vid Slottsträdgårdsmästarens arbetsplats. Då hajade jag till och sedan dess är jag fast för evigt. Tänk att ha ett åretruntjobb i en sådan park! Jag tittar på Trädgårdsspaningarna också förresten.

2007-01-13 @ 15:15:29
Postat av: LindaLotta

Vackra bilder från den stora staden.
Tänk vilken lycka det är med allt vatten, det ger ett lugn och en kontrast till all betong och asfalt.

2007-01-13 @ 23:11:20
URL: http://lindalotta.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0