Site Meter

Fynd på bokrean

Bokrea
Jag hade egentligen bestämt att jag inte skulle trängas på en bokrea i år utan sitta hemma i värmen och handla på internet i stället men det blev ett litet besök i alla fall. Åkte förbi Vällingby och stannade till vid centrum. Inne på bokhandeln var det trångt och jag visste egentligen inte vad jag letade efter.
15392-456
Hade bestämt mig för att inte köpa någon trädgårdsbok. Just trädgårdsböckerna låg på ett jättebord och blicken gled snabbt över alla inspirationsböcker och ABC-böcker om trädgård, men mitt i all denna röra låg ett praktverk som jag länge tänkt köpa......ett enda ex. som var inplastat och fint. Svensk Trädgårdskonst under fyra hundra år - av John Dixon Hunt. Här finns inga bilder att bli avundsjuk på som i alla dessa vackra inspirationsböcker. Här får man i stället följa trädgårdskonstens historia från Tessin och Hårleman fram till moderna skapare av trädgårdar. På prislappen stod att den kostat 600 kr och kostade nu 198 kr. Väl hemma ser jag att man kan köpa den ganska billigt på internet men inte så här billigt. Är mycket glad över den här boken.....
Ett annat praktverk om trädgårdshistoria är Trädgårdskonstens historia 3000 år som jag fick av dottern tidigare, finns på bokrean nu (Bokus) för ofattbara 145 kr....köp den alla ni som gillar trädgårdshistoria. De här två böckerna är är guldkorn bland alla trädgårdsböcker.

Sedan kunde jag inte låta bli att köpa Stig Larssons ´´Män som hatar kvinnor´´ och ´´Flickan som lekte med elden´´. Jag tycker ju egentligen inte om böcker där man ska ta sig igenom 300 sidor för att se vem som är mördaren men jag ska prova de här framöver. Alla säger ju att de är så bra.

Kommentarer
Postat av: Inkan

Du får väl recensera när du läst...
Själv valde jag "Försvunna städer"... det känns så lockande med storheter som människan skapat och som sedan har försvunnit ( mer eller mindre )
Favorit är Macchu Piccu uppe i Anderna...nästan uppe i himlen.

2007-02-27 @ 15:48:14
URL: http://titicacaink.blogspot.com/
Postat av: Gunnar

Hej
Tack för tipsen om trädgårdsböcker! Låter intressant med den om trädgårdskonstens historia.
:)

2007-02-27 @ 18:36:22
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5859
Postat av: Trolda

Härligt med bokrea! Själv är jag lat och fyndar på nätet...Tack för trädgårdsboktipsen!

Trolda - nätfynd...=)

2007-02-27 @ 20:29:22
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag har Män som hatar kvinnor på nattygsbordet nu. Har bara kommit några blad framåt, men där förekommer blommor. En inledning för trädgårdsfolk. Tack för mera trädblogg! Var i Lund i helgen och såg att platanerna på Knut den stores torg var knuthamlade. De på Clemenstorget såg ut att vara hamlade men på annat sätt. Vi har tre friska ex här i staden trots att det borde vara för kallt. På tal om cityträd, såg jag i Karlskronas stadsmiljöprogram ett förslag på litet cityträd: Amelanchier Robin Hill. Det finns visst just nu i Sölvesborg och verkar vara så fint. Vacker blomning, härliga höstblad och bär.

2007-02-27 @ 20:38:49
Postat av: Slottsträdgårdsmästarens

Att hitta nya små vackra träd brukar vara svårt och nu blev jag nyfiken på den Amelanchier som hette Robin Hill, såg på internet att de var vackra. Vanliga Amelanchier i buskform har ju både vacker blomning och vacker höstfärg. Ska kolla upp om jag kan använda Robin Hill. Tack för tipset. Jag var i Karlskrona i somras och tyckte mycket om Hölandsparken.

2007-02-27 @ 21:50:40
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästarens

Inkan: Försvunna städer låter spännande. Lovar att recensera boken senare.

2007-02-27 @ 22:06:27
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ida Johansson

Hittade dig hos deckargunnar och undrar var du går in och handlar på Internetrean?????????????

2007-02-27 @ 22:30:00
URL: http://http://blogg.aftonbladet.se/826
Postat av: Slottsträdgårdsmästarens

Ida: Om du tittar i inlägget före det här så har jag två länkar.

2007-02-28 @ 03:00:55
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Parkarbetaren

Glömde fylla i att det var jag som varit i Lund samt hittat ett litet cityträd Häggmispel Robin Hill.

2007-02-28 @ 19:19:46
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Parkarbetaren: Aha...det visste jag inte men som sagt...jag blev intresserad av Robin Hill.

2007-02-28 @ 20:04:24
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0