Site Meter

Dvärglupin

Frö-nyhet
Det har kommit en nyhet på fröfronten. Weibulls säljer Dvärglupin - Lupinus nanus. Det är en ett-åring som bara blir 35-40 cm hög och blommar juli-september. Den köpte jag och kommer att använda i planteringarna i slottsparken. Den sås direkt på växtplatsen i april-maj. Plantan ska tydligen grena sig och blomma hela sommaren och ska dofta underbart. Kanske att jag blandar den med vita lejongap....eller prova någon spännande granne i en annan färg.
15392-408

Kina
Starten på säsongen kan inte bli bättre.....den 30 mars åker vi med jobben en vecka till Peking. När vi kommer hem är det påsk och vår....och den 24:e april åker jag en vecka till Rom för att besöka trädgårdar. Berättar mer om den resan senare.
Känns som en perfekt början på trädgårdssäsongen.

Rosendal
Har tänkt göra en film om Rosendal i all anspråkslöshet. Började med att filma vinterbilder den här soliga dagen och till ackompanjemang av talgoxarna som lät ovanligt glada idag. Tänkte filma i olika perioder fram till sen höst.

Dagens fråga
På vilket sätt tänkte hon rädda svanarna.....och hur kunde hon sova med elva svanar i rummet??

Dagens jordspråk

Naturen förlåter inga misstag. Hennes
ja är ja och hennes nej , nej.

Ralph Waldo Emerson


Kommentarer
Postat av: Ronja

Jag anar en slottsträdgårdsmästare som är på väg ut ur vinterdvalan... :) Snart är det vår! Solen skiner (nåja, inte just nu, men tidigare idag)! Istället för att sucka över snön idag passade jag på att njuta av solen, att snön smälter sakta och dofterna av vår...

2007-02-01 @ 21:59:49
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Jag ser ljuset.....

2007-02-01 @ 22:07:32
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Calle

Vad spännande att se vad du tycker om dvärglupinen! Jag brukar ha sorten "cruickshankii" runt vårt solur och den är verkligen fin.

2007-02-03 @ 12:30:57
Postat av: Pallas

Åh, vade det låter härligt att åka till Peking och Rom. Hoppas att det blir ett stort nöje och ger mycket inspiration! Blå dvärglupin med vita lejongap verkar inte alls dumt. Det kan nog bli riktigt tjusigt. Tilltalande för näsan också om lupinen doftar gott. Damen som hade pippi på svanar ja... Bra fråga, men jag vågar inte ens gissa.

2007-02-03 @ 12:31:59
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Calle: Aha..så du har provat dvärglupin? Blommade den så länge som utlovas?
Pallas: Ja det ska bli spännande med båda resorna.

2007-02-03 @ 18:51:31
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0