Site Meter

Stilla vatten

15392-197
Morgonsolen vräker sig in i min lägenhet denna tidiga lördagsmorgon och en ensam luftballong svävar sakta över stan. Vattnet ligger spegelblankt och vore det inte för det eviga bruset från bron och stan så skulle det här kunna vara en magisk morgon.  Om igen börjar funderingarna på att framöver bosätta sig på en lugnare ort. Nu ska jag få mitt vardagsrum renoverat första veckan i oktober och jag har nu äntligen htttat en soffa som kommer om sex veckor. Tror att mina planer på fem år till i stan är ganska lagom.

Idag ska jag halta ut i stan med kameran och se vad man kan fånga. Trädgårdsspaningarna går lite på tomgång nu då hösten kommit men kanske att det blir någon till.
Jag har fått låna en bok som jag ska läsa och kanske gör mig till en klokare människa....som lär mig att  tänka  lite annorlunda.

Nu återgår jag till kaffet och till Naturmorgon på P1

Ingen kan få dig att känna dig
underlägsen utan ditt samtycke

(Eleanor Roosevelt)



Kommentarer
Postat av: LindaLotta

Vilken underbar morgonhälsning!
Staden har sin charm - absolut, men stillheten på landet är alldeles speciell. Jag ångrar inte en sekund att vi flyttade ifrån Malmö.
Här öppnar jag dörren och är ute, i MIN trädgård.
När vi bodde i stan kunde det, i värsta fall, gå en hel helg utan att vi var utanför dörren. Så vill jag aldrig ha det igen.
Ha en fin dag i staden!

2006-09-16 @ 12:40:09
URL: http://lindalotta.blogspot.com
Postat av: Anki

Hej! Jag brukar vara in här och njuta av både bilder och text. Om du inte har något emot det, så lägger jag till dig bland mina kontakter, för att lättare hitta hit. Nu brukar jag gå omvägen via Bloggportalen.

2006-09-16 @ 14:46:01
URL: http://ankitankar.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Du får gärna ha mig bland dina kontakter..
Såg att du var från Flen....har inte hyllat din stad direkt i sommar...vet inte om du läst det? http://gardener.blogg.se/200706162203_hastighetskameror.html
Då kanske du tar bort mig från kontakter igen...?
Trevlig Helg Anki

2006-09-16 @ 15:18:31
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Anki

Jag läste faktiskt det i somras. Staden Flen är verkligen inte vacker, precis som du skrev. Kommunen Flen är däremot mycket vacker. Jag bor på landet utanför Malmköping. Jag fastnade för den vackra naturen här i trakten, och vi flyttade hit för 8 år sedan. I staden Flen finns flera matställen som är helt OK!

2006-09-16 @ 15:28:59
URL: http://ankitankar.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

OK...jag har hört av en vän att trakterna kring Flen ska vara vackra. Lovar att besöka områdena utanför Flen framöver. Det var bara staden jag menade.

2006-09-16 @ 15:33:13
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: svartvitan

Morgon i stora staden har sin charm. Morgon ute på landet har sin....Solen är den samma var man än är. Strofen längst ner har jag läst förr men den är lika sann varje gång.

2006-09-16 @ 18:00:03
URL: http://svartvitan.blogg.se
Postat av: Thomas H

Stockholm, dan före dan.

Det är fortfarande sommar, det är varmt och soligt, det är trångt på gatorna och det känns att någonting är på gång. Rörde mig runt i innerstaden idag, struntade i JaneFonda/Gudrun Schyman på Sergels torg, lyssnade till Lejonborg på ett smockfullt Norrmalmstorg och kände överhuvudtaget in stämningen i Sthlms innerstad. Det är någonting i luften, massor av folk i rörelse och jag tror att det är en stad i förändring. Söndag kväll har vi det bekräftat.

2006-09-16 @ 19:38:08
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Mm..i morgon ver vi vilket håll vi ska gå. Vilket parti har lyckats charma oss...låter som om vi kan att vänta oss ett paradis hur det än går.

2006-09-16 @ 19:44:30
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Thomas H

Apropå paradis och ett Stockholm i förändring, läs gärna en annan Stockholmsskildrare som var tidigt ute och registrerade:

Stockholm har nu mycket bredare gator, flera kyrkor och läsarkapell, större hus och större skojare än förr i världen. Från en ringa början har det vuxit upp till en storhet och prakt som storhetstidens kungar och folk knappt vågade drömma om. /ur En Stockholmskrönika från sekelskiftet (1900), Hjalmar Söderberg/

2006-09-16 @ 21:07:55
Postat av: Ronja

Vilken vacker bild... Storstan kan vara vacker, men inget går upp emot tystnaden på landet tycker jag. Bodde "på landet utanför Malmköping" för sisådär 15-20 år sedan... (sammanträffande Anki) men riktigt så lantligt har jag svårt att tro att jag kommer att bo någon mer gång. Jag kände mig väldigt isolerad. Lagom är bäst. Och lagom är olika... :)
Vad är det för spännande bok du fått låna, Slottsträdgårdsmästaren...?

2006-09-17 @ 17:35:04
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Jag vågar inte berätta ännu Ronja...vet inte om jag någonsin kommer att berätta...men jag ska läsa den och jar har redan hittat spännande insikter.

2006-09-17 @ 17:57:18
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0