Site Meter

It´s all good

Delning av perenner
Nu delar jag perenner för att fylla ut luckor i den stora slänten. Som jag tidigare berättat så är det mycket lätt att dela nävor av olika sorter och jag har fortsatt att dela spansk näva, nävan Brookside och den mongoliska nävan. Andra perenner som jag förökat på samma sätt är stäppsalvia, gulltörel, lammöra och flera olika funkior. Nu är det absolut sista stunden för att för att föröka och plantera perenner. Planterar man senare så är risken att de inte hinner rota sig och fryser lätt upp med tjälen.

15392-205
Tovsippa

På vägen hem handlade jag tovsippor på Zetas trädgård. Det är alltid lika fint att komma till Zetas, verkligen hög klass på den trädgårdsbutiken. De har ett stort sortiment av alla sorters växter och allt är snyggt ordnat. Man skulle vilja shoppa loss ordentligt men just nu så är det bara ett gäng tovsippor som ska planteras i slottsparken. På vår terrass blommar det ordentligt fortfarande. De flera gånger fotograferade änglatrumpeterna blir bara större och blommar mer och mer. Stamfuchiorna blommar enormt och de röda pelargonerna är mycket fräscha. Det är ju fortfarande varmare än normalt för årstiden och på så vis förlängs blomsäsongen i parken.
Idag har det varit hård vind och lindarna släpper en del löv som gör det lite höstlikt ändå.

Såg den underbara och exklusiva rödbladiga silveraxet Brunette på Zetas. En liten ynklig planta kostade 179 kr. Andra perenner kostar ca. 50 kronor. När man köper perenner så är det minsta antalet fem, i alla fall till lite större planteringar....det blir nog svårt att få chefen att gå med på det köpet....

Nu börjar Mitt i naturen igen....

Dagens låt: It´s all good med Sinead O´Connor

Kommentarer
Postat av: LillaB

Snåla jag skulle köpa ETT, kanske Två ex iallafall och sätta på något bra uppdrivningsställe och sen dela, dela ,dela.
Men så kanske man bara gör i hemträdgårdar.
Eller har växten en pålrot som omöjliggör delning?

2006-09-21 @ 06:52:09
URL: http://lillab.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0