Site Meter

Tunga skivsläpp i november

15392-251

Höghöst
Sensommar och förhöst försvinner mer och mer för varje dag och vi är mitt uppe i höghöst....nu väntar senhöst och förvinter. Idag har jag gjort ordning i rummet där växterna ska vila vinter. Regn och rusk och trädgårdsmästaren lämnade parken tidigt. Längtan hem till nya soffan blev för svår.

Såg Gunnels gröna som handlade om tulpaner och jag blir så avundsjuk. Tänk om man kunde odla tulpaner i slottsträdgården. Jag skulle ha tusentals tulpaner men det går inte då rådjuren äter upp alla tulpaner de ser. De besökte Apotekarnes trädgård som jag spanade på i Simrishamn i somras.
Jag gillar Gunnels program....äntligen ett trädgårdsprogram som man kan se. Men de använde uppblötta tidningspapper och fiskrens i planteringsgropen när de skulle plantera rosor!!!! Vad säger man om det?

Tunga skivsläpp
I november sker två stora händelser på CD- och DVD fronten.

Yusuf/Cat Stevens
Den 15 november släpper Cat Stevens sin första riktiga platta sedan 1978. Visserligen har det kommit ut plattor med hans muslimska namn Yusuf Islam men de räknar jag inte. Han kallar sig nu endast Yusuf och med första singelsläppet ´´Heaven/Where true love goes´´ så känner jag att det här blir något riktigt stort. Cat Stevens var en stor idol för mig på 70-talet och jag har verkligen saknat hans lågmälda sånger.
Nu väntar jag med spänning. Albumet heter An other cup.
15392-252

Ulf Lundell
Det lika stora släppet sker den 22 november då Ulf Lundell släpper sin första DVD. Den här DVD:n kommer att innehålla valda delar av de spelningar han gjorde på Tyrol för ganska exakt ett år sedan och jag såg två av de spelningarna. Han framförde då några låtar som han aldrig tidigare spelat live och blandningern var mycket bra och Uffe var i toppform. Minns särskilt hur han gjorde ´´Skyll på stjärnorna´´  med endast piano och sång....fantastiskt vackert, vi fick även ärar att höra den magiska Connemara. Nu hoppas vi på att jag själv kan komma att ha en framträdande roll i publiken på DVD:n.
15392-253


Dagens jordspråk

För att gräva upp ett träd, måste man
börja med roten

Kinesiskt ordspråk


Dagens låt: Heaven/Where true love goes med Yusuf (Cat Stevens)

Kommentarer
Postat av: LillaB

Fiskrens är bra till mycket. Om man gräver ner det under vinbärsbuskar sker underbara ting. Jättefina vinbär och prima tillväxt. Försök själv!

2006-10-20 @ 20:17:21
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Kanske att en trädgårdsmästare skulle kunna...och tro på sånt. Hm...kanske ska testa med CD-skivor och slaktavfall också...brukar använda bra jord, kompost och väl brunnen kogödsel i stället. Men ok...jag ska testa nästa år.

2006-10-20 @ 20:24:35
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: LillaB

CD-skivor!! Driver du gäck med mig - Slottsträdgårdsmästaren! :)
Vad det gäller slaktavfall har jag grävt ner sånt. Tillräckligt djupt trodde jag. Men räven kom under natten och hade festligt värre.
Man skulle kanske satsa på nergrävning av gamla videoband som ändå ligger och skräpar......
Ha det gott i soffhörnet!

2006-10-20 @ 21:25:02
URL: http://lillab.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0