Site Meter

Magiska nålar?

Fortsatta problem med knäet.
Del 17 - Nålar och zonterapi
Den här hösten ser ut att bli besvärlig på grund av min knäskada som blivit värre igen. I fredags fick jag akupunktur för första gången i mitt liv. Jag har bestämt mig för att försöka med allt för att få bort värken i knäet. I en lugn avslappnande miljö där en nästan hypnotisk stilla musik fyllde rummet fick jag mina nålar.
Nu fick jag lära mig att precis som under foten så finns det punkter i örat som motsvarar kroppsdelar och organ. Kvinnan som arbetar med akupunktur, zonterpi och örtmedicin såg i mitt öra de problem jag hade i kroppen och det var på pricken rätt. Jag brukar ha svårt att tro på något där det inte finns en logisk förklaring, men nu förstod jag att det inte går förklara bort de resultat hon fick fram. Nu ska jag gå ca. fem gånger och se vad resultatet blir.
Akupunktur ska behandla obalanser i kroppens energiflöde står det på hennes hemsida och det låter flummigt för mig men eftersom kineserna använt metoden i tusentals år så jag inte ens försöka att ifrågasätta metoden. Jag fick nålar i örat, på händerna, vid knäet och fötterna.
15392-213
Nålsticken kändes inte så mycket och det var skönt att ligga där och få en behandling med en så gammal och beprövad metod. Efter behandlingen kände jag ingen skillnad i knäet men det vore ju orimligt om jag efter en behandling skulle få bort värken. På torsdag är det dags igen.
I hela veckan har jag försökt fått tag på ortopeden som undersökte mig i måndags eftersom jag har några frågor, men han tycker tydligen att han behandlat mig färdigt för att han bryr sig inte om att ringa tillbaka som var bestämt. Hoppas att han bara är ett dåligt exempel på hur man behandlas på ett privat sjukhus som Sankt Göran är. Nu vill ju nya regeringen att fler sjukhus ska privatiseras......!

Trädgårdsarbete
För tillfället kan jag inte gå som folk så något trädgårdsarbete blir det inte just nu. Vill verkligen komma igång så fort som möjligt men jag tror att jag måste vila ett par dagar till. I parken är jobbet med att få bort löven kvar, alla trädgårdsmöbler ska bäras in i förråd, trädgårdslandet ska grävas om med kogödsel, änglatrumpeter, fuchior mm ska tas in och hela parken ska ses över innan jag lämnar den i slutet av oktober.
Jag här liknade uppgifter att göra hemma i stan och jag känner stress och oro inför den kommande månaden.
15392-212

Renovering
I morgon ska mitt vardasrum börja renoveras, det ska målas överallt och parketten ska slipas på fredag. Det bli rörigt här hemma ett tag men det ska bli oerhört skönt att få ett fräscht vardagsrum. Färgen på väggarna blir vit till slut....vågar inte chansa med för mycket färg....vill ha lugna väggar.

Kommentarer
Postat av: Ronja

Håller tummarna för att akupunkturen hjälper dig. Jag har ingen erfarenhet själv av akupunktur, men det är ju många som får hjälp den vägen.
Hänger hela 'höstarbetet' på dig i parken eller får du någon hjälp nu när du är 'handikappad'? Krya på dig!

2006-10-01 @ 10:04:57
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Tack Ronja. Har hjälp av vaktmästaren men det är jag som har ansvar för att trädgården ska vara i ordning då jag lämnar den i nästa månadsskifte. Ska nog hinna bli bra tills löven ska bort...de sitter kvar länge i år.

2006-10-01 @ 10:44:30
Postat av: LillaB

Trist och tråkigt för dig med det ussliga knäet. Hoppas att nålarna gör nytta. Sen kan man ju lite till man hoppas på att hösten segar sig fram ett tag till. Det som inte blivit gjort i trädgårdarna kan göras under längre tid. Lycka till!

2006-10-01 @ 19:38:08
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: LindaLotta

Så tråkigt med ditt knä, att det inte vill ge med sig.
Och om möjligt ännu tråkigare med en läkare som inte hör av sig för att svara på din frågor.
Hoppas den alternativa behandligen hjälper dig. Krya på dig!

2006-10-01 @ 20:20:16
URL: http://lindalotta.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Hoppas att del 18 om knäet ska innehålla bättre nyheter. Tack igen alla för ert stöd.

2006-10-01 @ 21:07:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0