Site Meter

Det jag vill minnas

15392-307

Repris
Jag har väl visat dessa blommor tidigare men jag vill inte släppa dem ännu...vill att de ska finnas kvar  sommarminnet ett tag till.  De röda lejongapen heter Black Queen och jag är kluven om jag ska tycka om den röda färgen. Nu är den lite mörkare i verkligheten men rött är en svår färg, det kan vara häftigt med en röd plantering.....i några minuter men under en hel sommar kan det vara ansträngande.
Högst upp till vänster är mjölkklockan ´Loddon Anne´ bredvid är det nepeta ´Six Hills Giants´och kashmirnäva. Bilderna i andra raden är kashmirnäva och spansk näva och bredvid en daglilja. i tredje raden är det då lejongapen och till höger Sommarrudbeckian ´Toto´. Underst en bild av sallad och så nävan Patricia.

Miljöhot
Det händer inte så mycket här i Stockholm nu. Det är grått och ganska varmt fortfarande och det ska bli rekordvarmt i slutet av veckan säger SMHI och miljöhoten ligger och lurar som en mardröm hela tiden nu. Vädret följer inga som helst  mönster längre och nu är det inte många forskare och vetenskapsmän som tror att det är en naturlig variation av vädret längre. Vi har snart lagt beslag på varje kvadratmeter av jordens yta och vi fortsätter att vräka ut farliga ämnen från fabriker, bilar, flygplan mm. Suck!!
SVT:s serie Planeten är både skrämmande och intressant. Programmet går på torsdagar.

Det är 38 dagar kvar till vintersolståndet och redan då kanske skiftningen av grönt kan anas på fingrarna igen, man börjar bläddra i sina böcker och fundera ut något bra att göra i planteringarna.

Dagens låt
Det jag vill minnas med Ulf Lundell

Dagens jordspråk

Den bästa gödseln för en bit jord är
ägarens fotsteg.

Lyndon B Johnson

Kommentarer
Postat av: C.

Så klokt att göra en "Greatest Pics" i denna bistra vintertid! Mjölkklockan ser intressant ut men jag kan inte minnas att jag har sett den live. Har du börjat att planera sorter inför nästa säsong?

2006-11-14 @ 16:49:15
URL: http://callef.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Dålig kvalitet på kollaget här men....
Nej jag väntar nog tills det blir ett nytt år innan jag börjar planera fröer till sådden. Antar att du redan har en diger lista på fröer som ska beställas.

2006-11-14 @ 17:40:19
Postat av: Parkarbetaren

Säsongarna har lämnat parken här också och jag är för tillfället ensam kvar med alla löven. Det går att räfsa löv i timtal, i dagar, utan att bli less. Ska man jobba enformigt någonstans, så är det i en kommunal park. Det händer alltid nå't och änderna har alltid roligt åt det. Idag räfsade jag och tänkte på gårdagens ordspråk som idag blev till: Det som göms i löv, kommer från nå'n annans... Annars är hundägarna otroligt omhändertagande när det gäller det.
I somras hade vi den flottaste sommarblomsrabatt vi nå'nsin haft och den var flammande flamenco orangeröd, med bl a Dahlia, Zinnia, Lejongap runt grupper av Perilla och Begonia Dragon Wing. Lejongap är så tacksamma att putsa för en parkarbetare. Det blir en sport att få dem att bryta maximalt och in i det längsta.

2006-11-14 @ 21:09:10
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Parkarbetaren: Ja lejongap är verkligen en växt som hänger med länge. Undrar vilen park du bskriver...har jag spanat där i somras?

2006-11-14 @ 22:26:02
Postat av: Inkan

Å så härligt att få njuta sommarblommor på din blog när jag kommit hem. Tack för det:)
Märkligt att RÖDA lejongap kan heta "Black Queen" ... låter så lustigt:)
Det var en enormt fräck färg den röda och varför inte ? - på rätt ställe.Jag skulle gärna ha en urna med en bukett i mitt fönster just nu - bara för den röda färgens skull.

2006-11-16 @ 23:00:33
URL: http://www.detfinnstrerum.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0