Site Meter

Att blogga

Bloggandet ökar
Bloggandet ökar världen över och i Sverige där Blogsoft är störst registrerade man 6814 nya bloggar bara i juni månad. Bloggsofts Roland Karlsson trodde att bloggandet skulle gå ner mitt i sommaren men i stället ökade det. Bloggsoft har 70 000 bloggar där 15 000 uppdateras regelbundet.
15392-304
För min egen del blir jag lite fundersam ibland. Jag frågar mig själv varför man vill att andra ska läsa vad som händer under mina dagar. Om jag vore en äventyrare som reste runt i världen eller en vetenskapsman skulle det finnas en ordentlig anledning att dela med sig vad som händer.
Samtidigt kan jag tycka att det är ett fint sätt att ha kontakt med personer runt om i landet. Eftersom jag skriver mest om trädgård så är det också intressant att följa andra trädgårdsmänniskors arbeten och tankar om sina trädgårdar och både kunna lära sig och lära ut av erfarenheter.
Det finns dock en risk att man börjar kolla in alla dessa ping-ställen och topplistor så att man börjar horblogga som någon uttryckte det på en blogg, att man bloggar just för att kunna pinga och få fler besökare och på så vis klättra på listorna. Jag erkänner att jag själv fastnade i det träsket men har intalat mig själv att bara skriva inlägg då jag tycker att jag har något att berätta eller att ha bilder att visa.

Jag läser ungefär 7-10 bloggar och har på något vis lärt känna flera personer runt om i landet från Skåne till Lappland.
Eftersom mina två bloggar egentligen är säsongsbetonade så blir det inte dagliga inlägg nu framöver men jag kommer att hålla igång min ena blogg även under vinterhalvåret. Trädgårdsspaningarna kommer jag att fortsätta med i maj-juni nästa år.

Dagens låt
Holly Hannah med Sara Isaksson & Anders Widmark

Dagens jordspråk (det här har jag aldrig hört tidigare!)

Det som göms i snö
kommer upp i tö

Svenskt ordspråk


Trädgårdsspaningar

(Klicka för att kopiera till klippbordet)

Kommentarer
Postat av: Bloggblad

Ha - det var ett nytt ord... horblogga. Jag har förstått att en och annan gör så. Själv har jag bestämt mig för att inte börja läsa några nya, det räcker och är för mycket med de gamla vanliga, men ideligen kommer nån ny in och skriver nåt => jag blir nyfiken, och hittar ytterligare en trevlig blogg.
När jag började var jag övertygad om att ingen skulle läsa, blev mycket förvånad att det fortfarande håller sig på samma (i mina ögon) höga nivå efter drygt ett år.
Jag tänkte lägga av, men det kändes som om jag tappade goda vänner, så jag håller på ett tag till.
Hos dig finns så fina bilder - fast jag blir grymt avundsjuk på de gröna fingrarna...

2006-11-12 @ 21:02:27
URL: http://bloggblad.blogspot..com
Postat av: LindaLotta

Trevligt med ett nytt jordspråk :)

2006-11-12 @ 22:34:37
URL: http://lindalotta.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0