Site Meter

Magnoliafest

Handlade röda pelaroner vid Årstahallarna tidigt på morgonen vilka jag senare planterade i urnor runt slottet då nu påskliljorna blommat ut.
Högtrycket börjar mattas av och morgonen var kall och mulen men fram på dagen värmde solen åter igen. Vår egen igelkott som bor vid vår uteplats för personalen har vaknat till liv och visade sig för första gången i år.

Så är nu den japanska Magnolia kobus planterad med omsorg. Med planteringsjord uppblandad med kogödsel och lite kraftigare jord. Magnolior behöver något kemisk sur jord men det japanska klarar neutral jord.
Magnolia kobus
Ser inte mycket ut för världen ännu....men vi hoppas att det ska trivas och växa  bra.

I vitabergsparken finns ett stort gammalt Magnolia kobus som planterades 1933 och vid blomningen varje år  anordas en fest till trädets ära. Kanske vi också kan ha en blomsterfest vid vårt träd en gång......

Nu avhärdas sommarblommorna och det är ett evigt bärande in och ut med lådorna. De som står inne i kallrummet vid de stora fönstren får vara kvar men jag öppnar fönstren varje dag för att de ska få känna sol och vind. Nu är det inte lång tid kvar innan utplanteringen.....kanske i nästa vecka om vädret tillåter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0