Site Meter

Den mörkaste dagen/Alvaret

15392-350

Alvaret
Det här är de mörkaste dagarna på året.....
Igår befann jag mig ute på Ölands Alvar och mitt där ute funderade jag över mina val i livet igen. Den här gången ställs de på det svåraste av prövningar. Hela vägen upp till Stockholm igen undrade jag om jag gör rätt, det får jag väl aldrig veta. Nu blir det som det blir och jag får leva med det. Stockholm har nu blivit kallare igen och Småland får tillbaka både värme och ljus.

Tindereds restaurang efter E22:an
Efter min resa i augusti  till Österlen så skrev jag om bristen på vanliga vägkrogar eller vägcaféer. Nu har jag hittat en pärla efter E22:an ner mot Kalmar. Tindereds restaurang är ett ställe där man känner sig välkommen och där ägarna förstått att inreda på ett sätt som gör att gästerna känner sig välkomna. Maten är mycket god och man trivs här. På sommaren kan man sitta ute med utsikt över sjön och det finns även en natur- och kulturstig intill. Fem poäng till Tindereds restaurang.

Kommentarer
Postat av: GunnarC

Hej Vilka underbara bilder.Har bläddrat bland en del andra av Dina inlägg.Var intressant till exempel att se foto på huset där Fogelström skrev sina underbara böcker om staden.
hälsn
Gunnar

2006-12-20 @ 17:35:24
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5859
Postat av: C.

Oj, här var det bäddat med vemod: smärtsamt men vackert och bilderna signerar stämningen. *******

2006-12-20 @ 17:53:20
Postat av: Lotta

Oj då, det lät allvarligt... visst är det den mörkaste dagen i morgon men sedan vänder det och ljuset kommer åter och längtan till våren blir starkare. Fina foton!

2006-12-20 @ 19:59:34
URL: http://lotta.tradgardsblogg.se/
Postat av: Ronja

Alvaret... jag som alltid trott att det hette Allvaret. Jag tycker det passar så bra på det området. Inte speciellt glatt, utan en perfekt plats för en stunds stilla (allvarlig) reflektion.
Lyckos dig som är där...

2006-12-20 @ 21:26:37
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Inkan

Himmel så vackert. Min vän Thomas med fadon... hyr hus på Öland med sin hustru och sänder mig såvakra bilder ibland. Tänk att även du har med Öland att göra.
För mig är det en ö jag aldrig besökt. jag hoppas kunna göra det en dag. Just Alvaret känns för mig mycket angeläget.Jag har en kollega vars mornmor bodde i en gammal stuga alldeles bredvidAlvaret -inte så himla långt från Bornholm.

Ja du dina val, ja... allas våra val. Jag vet bara en sak -av egen erfarenhet; Man kan alltid välja om. Det viktiga är att inte vara rädd.

mvh

2006-12-21 @ 01:40:52
URL: http://www.detfinnstrerum.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Gunnar: Trevligt att du hälsade på.
C: Ja livet är inte alltid helt lätt....ganska sällan egentligen.
Lotta: Ja idag är det vintersolståndet och nu finns det hopp för en ny vår.
Ronja: Vet inte om jag känner mig speciellt lycklig men det var en perfekt plats att besöka just nu.
Inkan: Alvaret är vackert....mitt där ute ser man inte ett spår av människan. Du ska absolut besöka Öland och Alvaret och även fortsätta ner till Ottenby fågelstation på södra udden. Öland har lite av Gotlands magiska naturupplevelser och...jovisst kan man välja om...

2006-12-21 @ 05:01:23
Postat av: Inkan

GOD JUL trädgårdsmästaren:)
och
Ett gott 2007!

Inkan

2006-12-22 @ 00:18:59
URL: http://www.detfinnstrerum.blogspot.com/
Postat av: Tomkajsa

Great site! Lots of useful information!

2009-03-18 @ 10:25:48
URL: http://tomkajsa.20six.fr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0