Site Meter

Lugn stress

I veckan gick isen ute på fjärden och sjöfågeln kom i stora flockar. Ljudet av sjöfågel hörs över parken tillsammans med bofinkens konsert i parkens träd. Det bästa botemedlet mot oro och nedstämdhet är att bli trädgårdsmästare i en vacker slottspark. Trots att det är oerhört mycket att göra nu framöver så känner jag ett lugn att vistas i den här miljön, att ha en plan hur allt ska ställas till rätta efter det som vintern gjort med parken.
Eftersom det fortfarande är mycket snö på många ställen så kan jag ägna mig åt sådden av sommarblommor och omplantering av pelargonier och andra växter. Vårstädningen i parken får vänta ett litet tag till. Stamfuchiorna har jag klippt in och bytt jord på....likaså änglatrumpeterna som vi dock måste köpa större krukor till.
Påskliljor i kruka är planterade i urnor runt om i parken och med lite mer sol och värme så kommer de att lysa gult i den annars så nakna trädgården.

Mycket tid har jag ägnat åt att så sommarblommor och som vanligt så har vi inte de bästa förhållanden. I ett rum i på nedre botten av slottet har jag mina bord med sålådor och med en 400 w lampa över som hjälper till att få fart på grodden.
Ska senare berätta vilka växter som ska drivas upp i mitt trädgårdsrum.

Igår befann jag mig i Örebro där jag beskar sex stycken fruktträd och det blev ett stressigt och tungt arbete för att hinna med. Men nöjd med dagens arbete återvände jag till slottet där jag övernattade. Skulle se hockeyn men somnade efter fem minuter.
Örebro

Idag sken solen och snön smälter hela tiden. Den orientaliska julrosen blommar tillsammans med snödroppar. Det är det enda som finns i blomväg just nu. Efter en eftermiddagsvandring i trädgården återvände jag till livets flöde. I morgon bitti ska jag göra en tårta.....och sedan åka till frisören för att klippa mig kort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0