Site Meter

Hon skär genom offrets hud

Ännu en gång har jag åtagit mig att utföra ett jobb som man inte bör göra i trettiograders värme. Jag kör ut jord till den plats som blev bar efter beskärningen av syrenhäcken. Eftersom den sträckte sig fem meter ut från basen så blev det en yta utan växtlighet där och jag kör nu på massor av jord för att sedan så gräs. Koltrasten var där även idag och var överlycklig över den våta jorden med maskar i som jag körde ut. Han kom fram till mig med en mask i näbben och var bara en meter från mig för att titta upp mot mig......kändes som om han tackade för maten.

Nu har bromsarna upptäckt att jag är igång med det arbetet och attackerar mig vilt. Som störtbombare och stora som gråsparvar landar de på min rygg där jag inte ser dem.....men väl känner dem då det är för sent.

 

Slog upp i De Bästas Naturlexikon...... där står......och lyssna nu......´´Det är bara honorna som suger blod, hannarna besöker blommor´´  Varför kan inte honorna också besöka blommorna? Hos myggorna är det samma sak......alltid kvinnorna.

Hannarna besöker blommorna!

 

Vidare står det i Naturlexikonet ´´ Hästbromshonan lever på blod från främst hästar och kor. Hon skär genom offrets hud med saxlika käkar och för sedan ner sugröret i såret. Hannen lever på blomnektar.......en gång till.....hannen lever på blomnektar!!!!!!

Ja ja...jag vet....detta var ingen vetenskaplig analys av bromsarnas liv. Bara en fundering över naturens förunderligheter....jag vet att honorna behöver blodet till fortplantningen.

Dagens låt :  Cry med James Blunt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0