Site Meter

Långsamt farväl

 Bilden är tagen förra året! I år har Clematis 'Summersnow' inte hunnit så här långt ännu!
 
Nästan varje arbetsdag i Engsholms slottspark tänker jag framåt och planerar inför för nästa år. Jag lämnar kvar fröställningar av aklejor, malvor och prästkragar, för att de ska få fröa av sig och sprida sig till nästa säsong i den stora perennslänten. Hur kommer syrenhortensian ´Limelight´ att utvecklas nere vid hotellet och hur ska jag göra med clematsien vid järnlusthuset, som hela tiden blir avklippt intill marken av något märkligt djur? Och hur blir det med den där äppellunden nere vid sjön som jag tänkt mig skulle bli så bra?
 
Perenner måste delas nästa vår och visst borde det planteras fler spännande träd i parken! Det är spontana tankar som far runt i mitt huvud och det är så trädgårdsmästare tänker. Att hela tiden ligga ett steg före. Planering är en viktig och stor del av jobbet. Att blicka framåt. Att ha en vision! Även om dessa tankar har avtagit något i år, så kommer de spontant ganska ofta ändå.
 
Jag har sagt det förr och jag säger det igen - 47 år i trädgårdar och med en värkande kropp varje morgon jag kliver ur sängen, gör att jag längtar till den där första pensionsdagen i slutet av december, då jag får ta det lugnt och känna mig helt fri.  Då jag slipper mitt eget krav att prestera. Då jag slipper dessa långa resor till och från jobbet. 
 
Men jag skulle lura mig själv, om jag tror att jag inte kommer att känna en saknad av den vackra park/trädgård som jag vårdat med kärlek i 20 år.
 
Jag jobbar på och fortsätter att planera. Det här blir ett långsamt farväl...
 
 

Kommentarer
Postat av: gun

Visst kommer du sakna ditt jobb även om du längtar och räknar ner till din sista arbetsdag. Pendla till jobbet tar sitt (pendlar själv 7 mil om dagen).Vet inte hur långt du har till Engholms och jag har aldrig hört talas om stället förut.
Men jag tror du gör rätt i att ta ett långsamt farväl och vem vet du kanske vill jobba lite extra sedan framöver på dina villkor.
gun

2017-07-21 @ 21:31:37
URL: http://anthilias.bloggplatsen.se
Postat av: Hasse Wester

Jag reser 14 mil om dagen. Engsholm ligger 7 mil söder om Stockholm.

2017-07-22 @ 08:18:00
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0