Site Meter

20 år i Engsholms slottspark

 
Det här är mitt 20:e år i Engsholms slottspark och visst känns det lite märkligt och ibland till och med overkligt att det här är mitt sista år i arbetslivet.
 
Jag njuter verkligen när jag får arbeta med växter och i slottsparken är varje liten planta som en god vän. Som individer jag lärt mig känna utan och innan. Under mina dagliga arbetsrundor i parken, ser jag varje liten förändring som skett och jag gläds åt det som lyckats och blir ibland både ledsen och förbannad när skogens vilda djur förstör det jag byggt upp, eller när torkan är för svår, som den är nu i år. Men så är det att arbeta med trädgård och som Lasse Krantz en gång sa ´´man måste få vara ledsen i sin trädgård´´. 
 
Om jag älskar att arbeta med växter, så är jag nu för tiden inte lika förtjust i de tunga momenten i parken, som att dagar i ända, gå med en stor gasolbrännare för att flamma ogräs på alla gångar, eller att klättra på väggar och klippa vildvin, eller det tyngsta av alla arbetsuppgifter, att trimma ytor med högt gräs i stora slänter eller att på hösten jaga löv med en tung lövblås. Det är just de jobben jag har framför mig nu och jag känner att min kropp verkligen räknar ner till pensionen.
 
Så jag tog en semesteronsdag för att ladda inför för dessa uppgifter och i morgon klättar jag på vildvinsväggar och röjer slänter med en tung dånande trimmer. Idag tar jag med mig boken och sätter mig under ett träd vid vattnet och smakar lite på pensionärslivet...!
 
 

Kommentarer
Postat av: Inger Olsson

Hej,
Återigen har vi gått i dina fotspår. Denna gång i Giardini Bardini i Florens, vi har varit i Florens flera ggr innan men hade ingen susning om denna fantastiska trädgård och med den godomligaste utsikten. Förra gången som vi var där så besökte vi Villa Gamberaia strax utanför Florens, även den väldigt fin och med en skandalomsusad historia. Återigen TACK för att du delar med dig.
Trevlig sommar Inger från Göteborg

2017-07-05 @ 20:55:40
Postat av: Hasse Wester

Vad glad jag blir Inger! Vi hann tyvärr inte med Gamberaia, men jag ser den nästa gång! Ha en fin sommar!

2017-07-05 @ 21:03:51
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0