Site Meter

Gröna Lund, ett blommande rum!

 
 
11 september 2015
 
 
Det är inte ofta som jag besöker Grönan nu för tiden, men den här tidiga fredagsmorgonen fick jag möjligheten att besöka Djurgårdens gamla nöjespark från 1880-talet, då bara trädgårdsfolket och städarna var på plats bland karusellerna. Jag har varit på Tivoli i Köpenhamn och sett blomsterprakten där och trots att jag själv aldrig besökt Liseberg i Göteborg, så har jag hört att det ska vara vackert även där. Det jag inte visst var att Gröna Lund här hemma i Stockholm bjuder på en sådan prakt med vackra sommarblommor. På alla möjliga och omöjliga platser finns hängande amplar, urnor och planteringar. Jag hoppas och tror att besökarna ser allt det vackra som finns runt hela anläggningen.
 
På en nöjespark med färggranna karuseller och byggnader, är det ju viktigt att använda blommor som märks, att skapa effektfulla kompositioner som matchar omgivningen och det har trädgårdsmästare Anders Westberg verkligen lyckats med! Det var riktigt kul att få se sig omkring när anläggningen vilade och inga skrik hördes från Insane, Fritt fall, Pop-Expressen, Vilda Musen eller Nyckelpigan...!
 
 
 
Trevliga trädgårdsmästaren Anders Westberg har ansvar för Grönans alla växter och har redan börja fundera på vilka sommarblommor han ska använda 2016. Stort tack för att jag fick komma in och se allt det vackra under lugna förhållanden. Tack även till ciceron Cissi!
 
Tomma, stilla karuseller känns ödsligt och vemodigt.
 
 ...och vem har inte försökt komma upp till Lustiga Huset på dessa förvirrande trappor?
 
Ulla Winblad 
 
Till slut lättade morgondimman över sjön och jag kunde se Södermalm på andra sidan.
 
 I am Pettson!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0