Site Meter

Café Blockhusporten

 
Längst ute på östra Djurgården ligger Blockhusudden som är en av mina absoluta favoritplatser i Stockholm. Trots att stadens brus bara ligger några kilometer här ifrån, så är det helt stilla här ute. Det som hörs är vågorna som rullar in mot stranden, måsarna, båttrafiken ute på sjön och ibland 69:ans buss som rullar förbi. Här blickar man ut över vattnet där innerskärgården möter staden och att se solen gå upp från Blockhusudden är magiskt vackert!
 
Här ute bor Prins Carl Philip (bodde) och Thommy Berggren och några till. Det är också här som mitt favoritsommarcafé i Stockholm ligger. Blockhusporten är beläget just vid stranden och att dricka sitt kaffe till ljudet av vågorna som sköljer upp på den lilla sandstranden är rent meditativt!  
 
Vill man av någon anledning inte fika på Blockhusporten, så kan man testa Monika Ahlbergs fantastiska bakverk på Thielska galleriets café som ligger en liten bit upp i backen.
 
Vid Blockhusudden finns fortfarande tullbyggnaderna kvar sedan 1700-talet och här finns även Thielska galleriet, ett konstmuseum som invigdes 1907 och arkitekt var Ferdinand Boberg. 
 
 En av Blockhusuddens bryggor! Här har jag suttit några gånger, med kaffe och sett solen gå upp.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0