Site Meter

Nordiska trädgårdar 2015

 Det vinnande bidraget i idéträdgårdarna blev ´´Uti vår hage´´ av Gustavshill - se här! Jag kan gärna tänka mig en fest vid det här bordet!
 
 
Vad är väl en trädgårdsmässa i Älvsjö en regnig marsdag? Jo, ett ganska trevligt avbrott i den vanliga trädgårdslunken. Jag har för länge sedan slutat att oja mig över hur dåliga, intetsägande och tröttsamma dessa mässor är. Självklart kan jag väl tycka att det är aningen för mycket trädgårdskitsch, heminredning, roliga hattar och rosa grodor, men på scenerna pågår hela tiden intressanta föreläsningar av kunnigt trädgårdsfolk och letar man bland montrarna så hittar man alltid något som ligger i ens intresse.
 
I Allt om Trädgårds monter såldes det böcker och jag hörde att min bok sålde ganska bra. Det som jag personligen tycker är roligast på trädgårdsmässor är att möta trädgårdskompisar och smida planer om sommarträffar med kaffe och morotskaka på något vackert trädgårdscafé...!
 
Jag mötte även som hastigast även Gunnel Carlson, Lena Israelsson, Mariana från Österhaninge, min gamla kurskompis Tomas, Petra och några till!
 
 
Prins Eugens Waldemarsudde kan nu ståta med två duktiga författare. Kristina Öhman som varit anställd som florist på ''Wudden'' sedan 2001 har skrivit den vackra boken ´´Prins Eugens värld av blommor. Marina Rydberg har varit trädgårdsmästare här på en av Stockholms vackraste platser sedan 1996 och har skrivit den mycket intressanta och vackra boken ´´Trädgården vid Prins Eugens Waldemarsudde´´, fotograf Per Ranung.
 
Jag köpte idag boken ´´Trädgårdsform - vackrare trädgård med arkitektens verktyg´´  som duktiga Karin Janrik och Viveka Ljungström skrivit. Den här boken behövs verkligen. Alla böcker om växter och vackra trädgårdar i all ära - men hur blir de till? Nu ska jag snart kasta mig över den här stora vackra boken!
 
Ännu en duktig och trevlig trädgårdskompis som gett ut bok är fotograf Annika Christensen som tillsammans med Ulrica Otterling har gjort den fina boken ´´ Trädgård i kruka ´´. Hon skriver också ´´Annikas dagbok´´ i varje nummer av Allt om Trädgård och har även den fina bloggen Naturliga Ting.  Inte nog med det - nu startar hon tillsammans Allt om Trädgård webbkursen ´´Odla i pallkrage´´. Läs mer här!
 
Det är alltid trevigt att träffa Klas Kihlberg med sitt vackra trädgårdsmagasin ´´Trädgårdsliv´´.
 
 Allt om Trädgårds chefredaktör Viveka Ljungström avslöjade Peter Englanders nya bokprojekt på Pelargonscenen där de höll föredrag. Boken ska handla om zonknäckeri! Att tänja på gränserna var en växt kan växa, vilket låter riktigt spännande! Nästa år plåtar jag Peter med sin bok! Lycka till!
 
Ann Larås är ännu en trädgårdskompis som till och med bor i samma by som jag här i Stockholm. Idag fanns hon i Stockholms Gartnersällskaps monter. Ann arrangerar med sitt företag trädgårdsresor till de vackraste trädgårdarna i Europa och Sverige - läs mer här!
 
 Spira Trädgård är ett ganska nytt trädgårdsföretag och jag är övertygad om att Hanna Viberg och hennes medarbetare går en ljus framtid till mötes i Stockholmsområdet! Se hemsidan här!
 
Det inte Börje Remstam kan om jord och gödsling är inte värt att veta! Jag får alltid höra något intressant från detta proffs! Se mitt blogginlägg från hans trädgård 2011 här!
 
Rosendals idéträdgård
 
 

Kommentarer
Postat av: Luna Ek

Vad kul att se! Boken Trädgårdsform med Karin Anrik fick jag för några veckor sedan. Den är verkligen bra. Trevlig läsning/ Luna

2015-03-28 @ 22:25:43
URL: http://lunasblogg.net
Postat av: Hans Wester

Ja den verkar väldigt bra Luna. Jag har börjat att läsa lite här och där och det finns oerhört mycket tips för de som ska anlägga trädgård.

2015-03-29 @ 08:48:12
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Monica

Alltid uppiggande med alla färger och former som blommorna bjuder på där, nästan så solen skiner:-), går inte varje år numera, i år blev det inte men kul att se dina foton här. Balkongerna brukar vara lite kul och alltid finns något fint blomstöd att köpa. Den boken om zonknäckeri låter intressant, ja bara i samma trädgård kan det skilja en zon som jag förstått. Och finns din bok i Akademibokhandeln?

2015-03-29 @ 12:26:18
URL: http://engelsktporslin.blogspot.se
Postat av: Hans Wester

Ja balkongerna är kul, men det blev inte så många foton därifrån den här gången. Visst finns min bok på Akademibokhandlen, men det bästa och billigaste sätter är att köpa den genom att klicka på boken här i vänstermenyn...

2015-03-29 @ 12:49:46
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Mariana

Fick också med mej boken Trädgårdsform som jag redan haft nytta av.
Mariana

2015-03-31 @ 11:36:58
Postat av: Hasse Wester

Då har vi något gott att läsa Mariana!

2015-03-31 @ 14:09:13
URL: http://gardener.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0