Site Meter

I en slottspark i Sörmland vecka 28

 Rosa rugosa 'Ritausma' och Flammentanz
 
Regnet faller i semestermånaden juli och jag jobbar vidare i slottsparken. Sällan har jag sett sådan växtkraft och tillväxt på träd och buskar som den här försommaren och grönskan fortsätter att frodas även nu då vi befinner oss i högsommaren. Perennerna har växt nästan onaturligt på höjden och jag känner knappt igen alla mina nävor som på vissa håll ser ut som små buskar. Rosorna blommar som bäst, men regnet gör dem lite mer tyngda och slutna än vad som är normalt. Nu väntar jag och de flesta med mig på ett högtryck som vill stanna kvar.
 
Rosa rugosa 'Ritausma'  imponerar även i år, trots att de tyngs av allt regnande och mjölkklockorna bakom blev lyckat tycker jag.
 
Drömhörnan
 
Mjölkklocka - Campanula lactiflora
 
Astrantian 'Ruby Cloud' tar för sig allt mer i Drömhörnan...
 
Rosa rugosa 'Ritausma' 
 
 Fina kompisar, Digitalis och mjölkklockan!
 
 Under tisdagen blev det ett uppehåll i regnandet och solen visade sig när jag fick besök av tre glada och trevliga trädgårdskollegor från Djurgårdsförvaltningen och det var kul att få visa runt i slottsparken. Efteråt bjöd de på en underbar sallad och en himmelskt god morotskaka. Tack för det Heidi, Malin och Cissi.
 
En personlig favorit bland perennerna är Mjölkklockan och den här sorten heter 'Loddon Anne' 
 
Den spröda vackra Jungrunävan är nästan genomskinlig i år.
 
Pimpinellrosen 'Stanwell Perpetual' har nu klarat av sin huvudblomning och kommer nu att remontera lite försiktigare långt in i hösten.
 
Det är lite annorlunda i trädgårdslandet i år. Jag har vågat sått ännu senare än förra året och här finns inte så mycket sommarblommor som tidigare. Nu kommer i stället sallaten att räcka länge!
 
 De stackars sommarblommor som jag kämpat med sedan i mars månad under ganska dåliga förhållanden, blir nog fina under sensommaren trots allt. Här finns bland annat daggsalvia, praktvädd och rosenskära. Fler bilder kommer senare.
 
Jag hörde på Odla med P1 om ett nytt projekt där stora gräsytor görs om till ängsmark i städerna. I stället för det arbetskrävande, bullrande och energislukande sättet att sköta grönytor, provas nu att anlägga ängar. Arbetet blir då i stället att två gånger om året slå marken. Mycket intressant tycker jag som inte är ett gräsmatts-fan direkt! Reportaget var från Sundbyberg där maskiner nu skalar av den näringsrika jorden och skapade på så vis bra möjligheter för ängsfröna att gro utan större konkurrens av gräset som trivs bättre i god, fet jord.
 
 Regnmusik av Anna Ternheim...

Kommentarer
Postat av: mamma mindy

Så fina bilder :)

2015-07-09 @ 09:31:06
URL: http://blondis81.blogg.se
Postat av: Anonym

Rosa rugosan'Ritausma' är UNDERBAR 😍😍💕
Anna Ternheim är en stor favorit också....🎤🎶🎵

2015-07-09 @ 12:44:38
Postat av: Hasse Wester

Tack mamma mindy

2015-07-09 @ 16:47:31
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester

Håller med dig ´´anonym´´

2015-07-09 @ 16:47:58
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0