Site Meter

Morgonstämning på Djurgården

 
 
20 augusti 2015
 
 
Jag vaknade mycket tidigt denna min sista semesterdag och fick plötsligt en stark längtan att se solen gå upp över Stockholms innerskärgård och bästa platsen är då Blockhusudden på Djurgården. Eftersom solen skulle gå upp 05.12 tog jag med kaffe och mackor och var på plats en stund före fem. Att köra bil genom Stockholm den här tiden på dygnet är enkelt, inte ens trafikljusen hindrar mig! Så fort de fick se min 308:a så slog de om till grönt och jag gled lugnt och smidigt genom huvudstaden.
 
Efter att ha sett solen stiga över Stockholm, körde jag tillbaka till Djurgårdsbron där jag parkerade och med min klassiska spellista i öronen började jag min vandring motsols runt Djurgården. Ännu en gång kom jag för tidigt för att kunna se Waldemarsudde eftersom de har låser sina grindar nattetid...! Att fotografera under det här högtrycket som parkerat över staden är inte lätt, men innan de starka morgonstålarna hunnit nå fram till de planteringar som jag tänkt plåta, var ljuset ändå så pass ok att jag kunde ta några bilder. 
 
Plikten kallar i morgon! Semestern är över och livet utan klocka, långfrukost och lata dagar är slut. Nu kastas man in i ekorrhjulet igen, men jag har ju faktiskt en semestervecka kvar i september, så jag ska absolut inte gnälla!
 
 
 
Kaknästornet
 
Planteringen kallas ´´Långkorven´´ av Djurgårdsförvaltningens personal! Vad den än kallas så är den vacker!
Alla Djurgårdsförvaltningens sommarblommor kommer från Skallebergs Handelsträdgård i Skälby, Järfälla. De köper i sin tur in pluggplantor från Tyskland.
 
Perennplanteringen mitt i Djurgårdsvägen vid Liljevalchs blommar länge och vackert!
 
Den nedklippta nepetan blommar om, på Djurgårdsvägen mellan Liljevalchs och Grönan.
 
Nya perennplanteringen vid Nordiska museet kommer att bli en pärla på Djurgåden om några år!
 
Färgprakt eller färgkaos - välj själva!
 
Visit Djurgården är platsen vid Djurgårdsbron där man får reda på det mesta vad som händer på ön. Här finns även en bra restaurang/café precis vid vattnet. Se hemsidan här!
 
 Lejonslättens vackra sommarblomsplanteringar i olika färger är nu som vackrast!
 
Vid Rosendals slott fick jag inte till bilderna i det märkliga ljuset...men här är i varje fall framsidans entré!
 
Vacker sommarblomsplantering vid Rosendals Värdshus
 
Den här planteringen vid Rosendals Värdshus är som en teaterscen! Jag tycker mycket om uppbyggnaden och höjden på den här färggranna skapelsen! Snyggt jobbat!
 
Ulf Nordfjells plantering ´´Skymning´´ från 1998 på Rosendal, bjuder fortfarande på skönhet!
 
Rosendals trädgård
 
Fortfarande är Café Blockhusporten mitt favoritfikaställe i stan, där man dricker kaffet till ljudet av vågor som sköljer upp på den lilla sandstranden. Stängt på måndagar, annars öppet 10-17...vid vackert väder!
 
Lilla Sjötullsbron över Djurgårdsbrunnskanalen
 
 I det här blogginlägget, liksom många andra, syns inte en enda människa på bild, även om man förstår att någon måste vara styrman på den vackra lilla båten som gled förbi på Djurgårdsbrunnskanalen! 
 
Passande vandrarmusik denna magiska morgon på Kungliga Djurgården!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0