Site Meter

Min 17:e sommar i Engsholms slottspark

Sommarfrukost!
 
1998 tog jag mitt första spadtag i Engsholms jord och tanken var att jag skulle stanna några år i den vackra sörmländska slottsparken. Att resa 14 mil varje dag för att sköta en trädgård kändes varken ekonomiskt smart eller miljömässigt rätt. Sagt och gjort, efter tre år lämnade jag Engsholms slottspark och återvände till huvudstadens puls igen, där jag tidigare vårdat trädgårdar i 27 år när vi drev vårt familjeföretag Norrtälje Trädgårdsservice AB. Jag var tillbaka i långsamma, men hetsiga bilköer och att förflytta sig från den ena trädgården till den andra. Varierande och kul, men längtan tillbaka till ´´min´´  trädgård på Engsholm blev för stor. De enda köerna där ute, är vid personalluncherna...! Jag återvände efter några månader och har sedan dess stannat kvar och nu är det min 17:de sommar i parken vid havsviken.
 
Många nya växter har fått sin plats i planteringarna och en hel del har hänt i trädgården genom åren. Efter 44 års fysiskt trädgårdsarbete så är mina steg inte lika snabba som Messis direkt, men jag tar mig fram hyfsat bra utan hjälpmedel, förutom elbilen Elin då som gör att jag sparar på stegen i den ganska stora parken. Eftersom det händer att jag är glömsk och tankspridd, så är det inte ovanligt att jag glömmer verktyg mm och gula Elin smyger då stilla fram och tillbaka genom parken utan att störa våra konferensgäster.
 
Den här sommaren har börjat med växlande väder. En kort period av sommarvärme följdes av en kylig och solfattig juni. Men den här julidagen skiner solen från en klarblå himlen och även om vårens fågelkonserter har avtagit så sjunger trädgårdssångaren och andra kompisar fortfarande lite försiktigt i den djupa högsommargrönskan. Det var varit en ovanligt arbetsam vår och försommar och jag börjar se fram mot min semester som börjar om fyra veckor, men nu först ska vi se klart Fotbolls-VM - kvartsfinalerna i helgen!
 
En riktigt trevlig helg önskar jag er som hittat hit!

Kommentarer
Postat av: Skaffaren

Detsamma till dig, Hasse.
Det är inte bara jag som är tankspridd, det är skönt att höra.

2014-07-04 @ 14:16:41
URL: http://skaffaren.blogspot.se
Postat av: Hasse Wester

Det är ett spännande liv man lever när man är tankspridd!

2014-07-04 @ 16:17:36
URL: http://slottstradgardsmastaren.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0