Site Meter

Ingen slump

 
En händelserik vecka går mot sitt slut och fredagen på Engsholm var magisk vacker. Glittrande vatten med lätt bris är vackert, men inget går upp mot när vattenytan ligger helt stilla, då sjöfågel sakta glider längs stränderna och vårkonserten från parkens fåglar ekar bland träden. Engsholms slottspark är inte enbart en trädgård där slottsträdgårdsmästaren putsar, fejar, gräver, klipper, rensar, vattnar, planerar, planterar sår och fixar - naturen runt omkring gör den här platsen i Sörmland till ett litet paradis. 
 
60
På torsdagen blev jag firad kungligt av VD och arbetskamrater och så här skrev jag på Facebook:
 
´´Vilken fantastisk arbetsplats och vilka underbara medarbetare jag har på slottet! Idag blev jag ordentligt firad med god mat, tårta och bubbel. Jag fick en mycket vacker tavla (bild senare) och fantastiska rosor och av mina arbetskamrater fick jag en mycket väl tilltagen reskassa i euro som är tänkt för min resa till Barcelona-Rom-Florens i början av maj. Stort tack och kram alla mina fantastiska vänner på Engsholm!´´
 
Början av talet som VD Kerstin höll:
Det är ingen slump att du föddes i april. Det hade varit en omöjlighet för dig att födas i november. Ingen personifierar våren så som du....
 
...att du dessutom har födelsedag samma dag som vi köpte Engsholm är kanske en slump - eller inte...
 
 
Det har inte enbart varit fest och firande den här veckan, det har blivit en hel del gjort i parken också. Vaktmästaren har sett över och oljat in trädgårdsmöbler och jag har fortsatt att dela och flytta perenner. Inomhus har jag sått sommarblommor och skolat om tomatplantor. Änglatrumpeterna och stamfuchiorna är beskurna och nu väntar jag på att ljuset ska få alla dessa växter att starta upp den här växtsäsongen. 
 
(jag har ännu inte tagit med kameran till parken i år - bilderna är fortfarande från iphonen. Det blir ändring nästa vecka och eftersom det här väl ska vara en trädgårdsblogg...så blir det trädgårdsbilder då!)
 
Ulf Lundell sjunger i ´´Senare år´´ - 
40 är din ungdoms ålderdom
50 är din ålderdoms ungdom
Jag undrar vad 60 är...?
 
 

Kommentarer
Postat av: Mariana

Vattnet ligger verkligen som en spegel!!
April är en bra månad att födas i för en trädgårdsmänniska, precis lagom för att träd och buskar kommit fram i butikerna så man kan få levande presenter,jag har också turen att fylla i april.
Grattis än än gång
M

2014-04-05 @ 09:13:17
URL: http://ms-design.se
Postat av: Hasse Wester

Tack Mariana...svarade just på din förra kommentar. Härligt att vara vårmänniska! Vet inte när du fyller, men stort grattis när det är dags! Vi ses och hörs!

2014-04-05 @ 09:41:42
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0