Site Meter

Höstens färgfyrverkeri på Waldemarsudde

 
 
29 september 2013
 
 
Det är den 29 september och på galleriterassen här vid Prins Eugens Waldemarsudde, blommar det vackert och storslaget. Det är lite märkligt det här med färger på blommor i våra trädgårdar. Under våren och på sommaren vill vi ofta hålla ner färgtemat en aning. Man brukar vilja ha vita och pastellfärgade blommor - lugnt och harmoniskt.  
Men så kommer hösten och vi vet ju vad som väntar  oss - ett halvår med nakna träd, tomma planteringar i brunt, svart och grått, mörker, kyla och annat elände. Därför är det helt underbart att avsluta blomstersäsongen med ett hysteriskt färgfyrverkeri där gult, orange och rött står för prakten. Jag blev helt lycklig när jag kom in på galleriterrassen och såg allt detta! Tack för det trädgårdsmästare Marina och hennes medhjälpare! 
 
 
 
 
Under helgen var det skördemarknad på ´´Wudden´´och trädgårdsmästare Marina Rydberg lärde oss allt om dahlior. Det var intressant att höra henne berätta om de blommor som jag aldrig lärt mig tycka om. Kaktusdahlior och andra färgfyllda, nästan groteska skapelser har ännu inte fått plats i Engsholms slottspark. Men...den enkelblommande mignondahlian i svagt gult och vitt som finns på bilderna här ovan, tycker jag mycket om. Den har funnits i Engsholms slottspark och kommer säkert att finnas där framöver också.

Just det....Marina hade bakat en pelargonkaka som var grymt god!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0