Site Meter

Resan går till Häckeberga

 Bilden kommer från Häckeberga slotts hemsida.
Det här är fjärde hösten i rad som min kamrat J och jag ser till att välja ut en kort vårresa helt slumpmässigt i Sverige med hjälp av karta och pil. Förlåt alla ni som bor norröver i vårt vackra land, men jag drog norrgränsen vid Uppland. Någon gång i framtiden lovar jag att kasta min pil uppåt!

Den här pilkastningen brukar alltid ske på en kafferast mitt i det tunga lövjobbet i Engsholms slottspark och idag var det alltså dags igen. Ska jag vara riktigt ärlig så blev mitt första kast både vingligt och okoncentrerat, helt utan känsla och pilen hamnade på en plats som jag inte ens skulle rekommendera till min värsta fiende - om jag nu hade någon. Trots min stränga domare så gick kastet om. Jag blundade intensivt men öppnade alla andra sinnen och tänkte på körsbärsträd som blommade, vårsol som värmde och bofinkar som sjöng i lundarna.

Pilen prickade mitt i ortnamnet Häckeberga i Skåne.  Efter att ha Googlat i telefonen, fick jag se en bild av Häckeberga slott som låg fantastiskt vacker på en udde i Häckebergasjön. Att TV-programmet ´´Stjärnorna på slottet´´ spelades in här 2008, kändes inte lika intressant som att området ligger i natursköna Romeleåsen och att det är nära till Österlen. I maj nästa år då naturen är som vackrast, åker Ingela och jag på vår fjärde randomresa i Sverige och hittills har vi hittat både vackra, intressanta och lite roliga platser. Klicka in på länkarna nedan för att se.

Den här gången hade slumpen tagit oss till ett slott som liksom Engsholms slott ingår i en konferensportal, där vi som arbetar på dessa anläggningar får bo en natt hos varandra som ett studiebesök, till mycket förmånliga priser. Det känns nästan lite overkligt att pilen träffade just ett sådant ställe och i maj kan vi boka rum på Häckeberga slott.  Om jag längtar till våren...?

Tidigare Randomresor
2013 - Asa
2012 - Mangskog
2011 - Gonäs

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0