Site Meter

Linnés Råshult

 
 Läge: 1 mil norr om Älmhult 
Besök: 24 maj 2012 
Historia: Gården på Råshult inköptes av komminister Nils Linneus som lät anlägga en trädgård med grönsaksodlingar men trädgården innehöll även blommor av olika slag. Här föddes den 23 maj 1707 Carl von Linné, men redan som tvååring 1709 flyttade familjen till Stenbrohults prästgård som ligger i närheten.  Växter: Se här 
Hemsida: Linnés Råshult 
Café: Ekologiskt och KRAV-certifierat café. 

Det känns högtidligt och mycket speciellt att vandra runt på den plats där vår blomsterkung Carl von Linné föddes. Den här platsen är känd över hela världen och vi befinner oss på ett kulturreservat vilket betyder att den här kulturmiljön ska skyddas och vårdas. Eftersom besöket skedde på genomresa så blev det ett kort möte med Råshult den här gången, men jag vill gärna återvända och då lite senare på säsongen när köksträdgårdsväxterna vuxit till sig. Då vill jag även gå med guidningen som tar 45 minuter.  
Det var väldigt trivsamt på Linne´s Råshult och jag föll för landet där humlestörarna står, men där humlen ännu inte hade börjat klättra. Jag låter bilderna få tala och återkommer med mer info efter nästa besök. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0