Site Meter

Resan går till Asa i Småland

Idag var det dags för det högtidliga och spännande ögonblicket igen då nästa års majresa slumpmässigt skulle utses. Det blev pilkastning på Sverigekartan med kamrat J som domare och den här gången skickades pilen iväg ner till djupaste Småland och till byn Asa i Växjö kommun. Närmaste ´´tätort´´ är Lammhult och nu hamnar vi mitt i Möbelriket där flera möbelföretag har sin tillverkning. Efter att ha Googlat så hittade jag Asa herrgård som måste besökas för lunch eller middag.

Det här blir tredje gången som Ingela och jag drar iväg på en randomresa i Sverige. Gonäs i Dalarna blev den första och i år gick resan till Mangskog i Värmland. Det här är ett spännande sätt att upptäcka Sverige utanför de vanliga turistorterna. På det här viset kan man hamna var som helst och jag tycker att det är spännande att dyka in i svenska små byar och se hur folk lever sina liv. Jag minns kvinnan i ICA-butiken i Mangskog i år, när hon sa att håret reste sig på armarna på henne när jag berättade att just deras lilla vackra by hade valts ut av slumpen.

Redan nu börjar planeringen. Vad finns det för spännande platser runt Asa och hur ser naturen ut runt alla sjöarna? Några byar i närheten är Kännestubba, Böksholm och Fräset. Som jag skrev på Facebook idag så ska det bli asakul att åka till Asa! Det jag vet redan nu är att det finns en herrgården och ett vandrarhem, inte så mycket mer och jag hade aldrig hört talas om den här orten tidigare. Men jag tror på Asa. Asatro alltså och jag längtar redan!

Tack Mimmimarie för tipset om ångaren Thor - se länken här.

2011 Gonäs
2012 Mangskog
2013 Asa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0