Site Meter

Dagens trädgårdsbok - Odlarens handbok

De flesta känner väl igen André från Allt om Trädgårds Handbok där han i varje nummer berättar hur man ska bete sig i trädgårdar. Nu har han skrivit en bok - Odlarens handbok, som innehåller det mesta som en trädgårdsamatör behöver veta om odling och trädgård, ja även en slottsträdgårdsmästare med 42 års trädgårdsarbete bakom sig hittade flera stycken i boken som blev ny kunskap.

Den här boken är en riktigt tung bibel som väger nästan lika mycket som en 50 liters jordsäck. En trädgårdsbibel som ska få ligga framme på mitt bord ett tag. Jag gillar speciellt kapitlet som heter ´´Platsen´´ där André tar upp det som jag tycker är en av de viktigaste trädgårdsfrågorna - att växterna får rätt placering i trädgården.
Den här boken på 300 sidor med massor av tips och bilder som visar hur man odlar, fixar och trixar i trädgården - borde finnas i de flesta nya och även gamla trädgårdstokars bokhylla. Att det här också är en skön och snygg bok att bläddra i gör ju ingenting.

Bokens kapitel:
Kompost och gödsel
Jord
Platsen
Föröka
Plantera
Köksträdgården
Beskära
Problem
Redskap

Kommentarer
Postat av: Karen Olesen

Oj - der er til mange timers læsning/underholdning.

Måske var det en ny bog til samlingen.

Bedste hilsner

Karen

2012-04-08 @ 11:09:43
Postat av: Nora

Hm, då blir det nog till att köpa även denna boken alltså. Jag har redan mängder med trädgårdsböcker och har funderat på att köpa denna också. Hade en stund planer på ett "inköpsstopp" av böcker, men det går nog inte så bra:-)

2012-04-08 @ 16:13:21
URL: http://www.minatradgardar.blogspot.com
Postat av: Anita

Tack för tipset. Såg den i bokhandeln men hann aldrig bläddra i den. Jag brukar alltid köpa någon bok på mässan, då det brukar vara bra priser där ... kanske den här vore något. Fast väger den som en jordsäck blir den ju lite tung att bära på förstås.

2012-04-09 @ 11:59:07
URL: http://anitalinder.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0