Site Meter

Syrentider och plantering i slottsparken


Efter att hela våren ha pysslat med sådda och övervintrade sommarblommor i märkliga utrymmen i slottet och i intilliggande byggnader...så har äntligen dessa stackare kommit ut i verkligheten. Ut i den svenska sommaren där många tuffa prövningar väntar. De första dagarna i frihet är den mest kritiska tiden även om trädgårdsmästaren har avhärdat plantorna ordentligt. Stark sol och hårda vindar är det värsta...och båda dessa väderförhållanden rådde när jag planterade ut. Fiberduk på vissa ställen hjälpte till.

Det är en speciell känsla när växterna får sin plats där de förhoppningsvis ska fånga våra gästers uppmärksamhet när de växt till sig och blommar som bäst. Järnnätter och annat prat om frost tror jag inte på nu.
Inköpta pelargoner är planterade på terrassen och i borggårdens planteringar har mina övervintrade röda pelargoner fått plats bland eget uppdrivna vita lejongap...inget att visa på bild ännu, det kommer senare.
Ikväll värker min rygg efter alla möjliga och omöjliga ställningar när man planterar alla dessa hundratals växter i olika planteringar och urnor.
Nästa vecka får jag äntligen börja göra parken snygg igen.
Gillar mandelblom

Jag har en favorit bland försommarens vilda blommor och det är hundkäx!

Nysått

Vaktmästare J har snickrat nya planteringslådor vid hotellet och jag tyckte att han även skulle plantera växterna i de lådor som han så fint har fått på plats nu. Så det här är hans verk! Fint jobbat kompis! Synd att du inte läser min blogg så att du kan se mitt beröm...
Emelie trivs också vid de här blomsterlådorna!

Här handlar jag utplanteringsväxter i Årsta...och alla dessa blommor fick faktiskt plats i den lilla 307:an.

Den här rapsen och hundkexen hade jag tänkt fotografera när jag åkte hem idag...men det gjorde jag inte. Hade jag gjort det så hade jag upptäckt att jag glömt datorväska och kameraväska ute på gårdsplan på jobbet och det hade tagit mig några minuter att vända och hämta väskorna. I stället upptäckte jag detta när jag kom till Stockholm och fick vända i köer och åka 14 extramil den här fredagseftermiddagen då jag var ordentligt trött och längtade hem. I fredagsköer hackade jag mig tillbaka mot stan igen och tänkte att jag aldrig mer ska glömma något. Bilden tog jag när jag åkte hem från jobbet andra gången.

Det här var allt jag orkade åstadkomma i middagsväg den här fredagen...och jag som hade tänkt göra en trerätters middag.
I morgon bitti blir det syrenvandring!

Kommentarer
Postat av: Per

När jag var ung så fanns det en "sport" som gick ut på att få in så många personer som möjligt i en VW bubbla. Är den nya grejen "hur många pelargoner går det att få in i en Peugeot 307"? I så fall tror jag att du leder tävlingen!

2011-05-27 @ 20:45:03
URL: http://whatgoodami.blogspot.com/
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Jo jag är ganska stolt Per...mindre stolt att jag glömde de där väskorna på jobbet.

2011-05-27 @ 23:49:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0