Site Meter

Tveksamma pelargoner

Pelargonutställningen vid Kina slott ute vid Drottningholm pågår till den 28 augusti. 130 olika pelargoner och ca 40 fuchsior visas på trapporna vid slottet.

Jag var där ute ikväll och kände att jag börjar bli ganska trött på pelargoner. Jag vet att det finns vackra sorter och jag vet också att det är en fantastisk växt som är stadig, frisk och blommar hela sommaren.
Den här utställningen visar både ganska enkla rosa sorter men även en hel del helt skruvade varianter som säkert bara samlare kan gilla. Hittade knappt någon som jag fastnade för...möjligen Platinum, kombinationen blomma/blad..

Det verkar som om man vill förädla fram sorter som får de mest märkliga bladen och med en blomma som är ganska simpel och som blygt tittar upp där bland de hysteriska bladen. Kontraster verkar vara viktigt för pelargonförädlare, en sort här heter ju också Contrast.

Så är du pelargonsamlare ska du absolut åka till Kina slotts trappor men annars är det inte så mycket att se faktiskt och de 40 fuchsiorna är bara tråkiga...som alla andra fuchsior. Tycker jag!

Black Jubilee

Platinum

Frank Headley

Melosilver

Rosebud Tina

Contrast

Bornholm

Miss Burdette Coutts

Man kan även köpa pelargoner här från vagnen. 375 kr/st i en Gränsforskruka och de i plastkruka kostar 200 kr.



Kommentarer
Postat av: billan

Här har du en riktig pelargontant:)

Men det där skrikiga typerna passar inte mig...jag gillar gamla hederliga zonaler. Och du Hasse....fuchsior är INTE tråkiga:)

2011-06-27 @ 22:29:26
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com/
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Men billan...jag har inte sett en enda fuchsia som är vacker. Vi har fyra uppstammade fuchsior på altanen vis slottet och det blommar enormt mycket fram på sensommaren och de är bra där. Men vackra? Nä!

2011-06-27 @ 22:31:57
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0