Site Meter

Inför semestern

Tidigt i morse när jag satt med min frukost vid utsiktsplatsen i slottsparken, kändes det nästan overkligt att vi redan är inne i augusti. Det eviga tjatet om att tiden går för fort och att sommaren är för kort, jag vet, men det känns som om tiden rusar just nu.
Hur som helst så var det en fantastisk morgon i slottsparken - spegelblankt vatten på fjärden och varmt i luften trots att klockan var strax efter sex.

På vägen till jobbet körde jag genom det sörmländska landskapet som låg insvept i tunn morgondimma. Bönderna har börjat tröska och det stod några tranor på en åker och såg lite vilsna ut, det var länge sedan de dansade nu. Vi går in i skörde- och mognadens tid och syrsorna berättar på kvällarna att det bästa av sommaren är taget.
Nu är det slutspurt i parken innan mina två semesterveckor. Det är mycket att göra när parken ska putsas och att-göra-listan betas av bit för bit och det börjar se hyfsat prydlig ut. På fredag då jag lämnar parken ska det förhoppningsvis vara snyggt och prydligt.

När jag lämnar parken så startar verksamheten på slottet igen efter semesterstängningen och all övrig personal börjar jobba. Som jag känner nu skulle jag behöva en månads ledighet i sträck men det går ju inte och det är ganska ok att dela upp ledigheten också.

Tommy och Maria Engblom med hunden....nä, jag minns inte vad han hette!

Det börjar bli lite ensamt här ute nu men igår kom Maria och Tommy från Rosebud´s trädgårdsresor hit och hälsade på och det var riktigt trevligt. Jag blev bjuden på mat och vi diskuterade bl.a om jag skulle följa med på en resa till England nästa år och i så fall vilken tid jag skulle resa. Juni tyckte Maria...då de engelska trädgårdarna är fyllda av rosor. Vi får se hur det blir!

Jag reste ju med Maria 2007 till trädgårdar utanför Rom och jag minns att jag kände mig helt lost där på Arlanda då jag skulle möta upp de övriga resenärerna. De som känner mig trodde inte att det var sant att jag skulle följa med på en gruppresa för att se trädgårdar. Jag är ju inte direkt någon gruppresemänniska. Men det blev bra och det har ju sina fördelar att resa i grupp. Maria har en förmåga att planera och få till vistelsen på bästa sätt och jag är som sagt lite sugen på England nu, även om jag fortfarande inte är någon gruppresemänniska.

Den grå frossörten (Scutellaria incana)  har äntligen börjat blomma och jag älskar den!

Torkan börjar bli svår i parken och jag kan omöjligt vattna så mycket som jag skulle vilja. En snabb titt på långtidsprognosen visar att regnet kommer nästa vecka...då jag har semester!

Under de tretton år som jag jobbat i Engsholms slottspark har jag inte fått en enda fästing på mig trots att jag kryper omkring i grönskan hela dagarna. Mörkö tillhör det allra rödaste platserna på fästingkartan vad gäller risken att få TBE. Jag har inte tyckt att det har varit någon mening att ta sprutor då jag aldrig får fästingar på mig. Men i år tvingade min dotter mig att ta de där sprutorna och de två första ger mig nu skydd mot TBE.

Det märkliga är att jag igår hade två fästingar på mig! Ibland tror jag att jag har en speciell kontakt med naturen. Som ett samförstånd. Fästingarna var så omtänksamma att de väntade tills jag var skyddad mot TBE, innan de ville fästa (festa) på mig! Visst kunde de ha smittat mig med borelia...men jag tror att de här två kompisarna tänkte på det också! Läs om fästingar på Lilla B:s blogg!

Borggårdens lysande röda pelargoner som alla har en åsikt om, blommar vidare som om inget hänt. Nu vilar de vita lejongapen och laddar för en andra blomning.


Kommentarer
Postat av: Karen Olesen

Ja, du har ret - det føles, som om tiden går hurtigere og hurtigere. Jeg tror, at det er fordi, vi alle bliver ældre.

Da vi var børn, var der SÅÅÅÅ lang tid til juleaften!

Nu - ja, nu dukker den op alt for hurtigt!

Godt, at datteren lokkede dig til at blive vaccineret mod TBE. Ville være synd, om du fik Borrelia.

Min kompliment for, at der nu kun er røde pelargonier i borggården. Det har gjort hele forskellen, at de hvide blomster er væk!!

Det ville da være skønt med en Englands-rejse - men forstår din vægring ved grupperejser (det samme her - har selv en fjern fortid i rejsebranchen!).

Håber, du når din to-do-liste inden semester/ferie.

Mange hilsner

2011-08-03 @ 23:05:45
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Karen: Jo det är väl så...med tiden och åldern. Jag fortsätter att jobba av min att-göra-lista. Ha det gott!

2011-08-04 @ 09:41:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0